Rdeča kartona pokvarila hokejski praznik

Kakšen hokejski vikend v Moravskih Toplicah, bi tokrat lahko vzkliknili ljubitelji hokeja na travi. A do popolnosti je kljub temu nekaj manjkalo. Kaj manjkalo, nekaj je bilo odveč, kar je skazilo dobro hokejsko kuliso. In to sta dva rdeča in rumena kartona na zadnji tekmi (od enajstih kolikor jih je bilo odigrano preko vikenda) v trenutkih, ko je bolj ali manj vse bilo odločeno. A pojdimo lepo po vrsti.

Hokejske tekme domačega prvenstva so se začele že v soboto popoldan s tekmami nižjih selekcij. V konkurenci 16 letnikov so največ uspeha imeli naraščajniki Lipovcev, ki imajo tudi najbolj starostno izenačen igralski kader. In kot se od kadetskih ekip že pričakuje so srečanja bila zelo kvalitetna s številnimi lepo odigranimi akcijami. Sledila je še tekma 14 letnikov, kjer pa je zaradi nesporazuma manjkal večinski del igralcev Moravskih Toplic, tako, da se tekma niti ni povsem razplamtela. Za glavno srečanje dneva pa smo šteli

dvoboj članov med domačimi Moravskimi Toplicami in Triglavom Predanovci. Pravzaprav je dvoboj bil bistveno bolj kvaliteten od tekme interlige med Lipovci in Moravskimi Toplicami pred dvema tednoma. Igralci Triglava na krilih odličnega Anžeta Fujsa so sicer imeli pobudo, a tudi domačini so igrali dopadljivo, svoje priložnosti pa imeli predvsem v kratkih kotih iz katerih so tudi zadeli edini zadetek. Zelo športno srečanje ob odličnih pogojih za igranje so tako zasluženo dobili igralci Triglava, domačini pa kar nekaj gneva valijo tudi na sojenje, ki pa resda ni bilo ravno na vrhunskem nivoju.

Tudi drugi tekmovalni dan so za ogrevanje pred osrednjima dvobojema poskrbeli deset in dvanajst letniki in tudi tu so smetano pobrali mladi triglavani. Zatem pa so se najprej udarile članice domačih Moravskih Toplic in Triglava. Tekma je imela poseben naboj predvsem zaradi izdane vloge Tanje Könye za prestop v vrste Triglava Predanovci. Omenjena sicer ni igrala, ker ni bil pravočasno opravljen prestop, katerega v Moravskih Toplicah dopuščajo, za posojo igralke pa niso pripravljeni slišati. A tekma je kljub temu potekala v športnem duhu, kar je konec koncev tudi prav, saj so dekleta preko leta večkrat tudi soigralke. Tudi za ta dvoboj moramo priznati, da je bil obojestransko dopadljiv, prednost Moravskih Toplic pa je bila predvsem v hitrosti. Tokrat sta predvsem opozorili nase izredno talentirana Laura Schmidlechner na sredini igrišča in Lara Črnko v vlogi branilke. V vrstah Moravskih Toplic pa smo videli še kar nekaj sprememb. Tako je v vlogi druge branilke bila povratnica Anja Vučkič, ki je po daljšem odmoru odlično odigrala srečanje, še večje presenečenje pa se je zgodilo v vratih domačink, kjer po dolgih letih ni bilo med vratnicami Sandre Dervarič ampak jo je zamenjala Mojca Mutvar, ki prihaja iz iste vasi kot omenjena Sandra. In če lahko napravimo prve zaključke po videnem moramo priznati, da so v Moravskih Toplicah dobili dobro novo vratarko. Sandra pa je svoje mesto odstopila po dobrih sedmih letih, ko je nadomestila v golu Tadejo Sambt, poznejšo odlično napadalko.

Za zaključek hokejskega vikenda je ostalo le še srečanje med člani Moravskih Toplic in Lipovci. Pravzaprav je škoda, da se domači niso pojavili na igrišču z isto zasedbo kot dan prej, saj bi v tem primeru zagotovo videli bolj izenačeno srečanje, kot smo želeli. A tudi zdesetkani domačini niso bili lahek plen za goste, ki so sicer bili boljši nasprotnik, a bili daleč od stare slave. In lahko se le vprašamo, kako bo potekal v prihodnje dvoboj z ekipo Triglava, če bodo le-ti v popolni zasedbi. Je pa tekmo skazila neprijetna situacija, ko je po "izletu" domačega vratarja Harija čezenj padel gostujoči igralec Martin Mesarič. Gostje so signalizirali kazenski strel, domači pa opozarjali, da je vratar imel prvi kontakt z žogico. V taki situaciji so na ''pomoč'' vpletenim prišli še ostali igralci in končalo se je z izključitvijo Dejana Küčana in Srečka Dragojloviča pri domačih in z dvema rumenima kartonoma (Sraka in M.Mesarič) pri gostih. Vsekakor prenagljena poteza, saj kljub "petelinjenju" ni prišlo do direktnih fizičnih dotikov in do tedaj športno srečanje je dobilo negativno konotacijo. pri čemer so domačini potegnili kratko tudi zaradi podhranjenosti s članskim kadrom.

Prihajajoči vikend prinaša gostovanje naših predstavnikov interlige v Budimpešti in predstavnic hrvaško-slovenske lige v Zagrebu.

U10:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 1:3 (1:2)
Strelec za M.Toplice: Jožek Sambt.
Strelca za Triglav: Domen Dšuban 2 in David Car.

Triglav Predanovci : Lipovci 4:2 (1:2)
Strelca za Triglav: David Car 3 in Blaž Car.
Strelca za Lipovce: Alen Maučec in Aljaž Bačaič.

Lipovci : Moravske Toplice 2:5 (0:3)
Strelca za Lipovce: Vid Babič Ibša in Aljaž Bačič.
Strelca za M.Toplice: Jožek Sambt 3 in Danaja Škrilec 2.

U12:
Moravske Toplice: Triglav Predanovci 0:5 (0:1)
Strelci za Triglav: Tilen Car 3, Domen Dšuban in Jernej Horvat.

U14:
Lipovci : Moravske Toplice 6:1 (3:1)
Strelec za Lipovce: Luka Vegič 6.
Strelec za M.Toplice: Nikola Prelič.

U16:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:7 (2:3)
Strelca za M.Toplice: Gregor Trplan 2 in Lara Črnko.
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 4, Ines Ranko in Mitja Dšuban 2.

Triglav Predanovci : Lipovci 0:6 (0:3)
Strelci za Lipovce:Luka Tinev 2, Jure Gruškovnjak, Luka Vegič, Blaž Mujdrica in Blaž Toplak

Lipovci : Moravske Toplice 8:0 (2:0)
Strelci za Lipovce: Luka Tinev 3, Jure Gruškovnjak 2, Aleš Dravec, Luka Vegič in Marcel Tratnjek.

Članice:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 7:3 (5:0)
Strelke za M.Toplice:Tjaša Vrečič 2, Laura Schmidlechner 2, Petra Dervarič 2 in Sandra Dervarič.
Strelke za Triglav: Danijela Gomboc, Sanja Kropec in Mateja Grah.

Člani:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 1:4 (1:3)
Strelec za M.Toplice: Peter Fras.
Strelca za Triglav: Anže Fujs 3 in Tomaž Panker.

Moravske Toplice : Lipovci 0:3 (0:2)
Strelci za Lipovce: Marcel Tratnjek, Blaž Legen in Jure Gruškovnjak.

(jč)


Misel dneva
"Ne sodite, da ne boste sojeni! S kakršno sodbo namreč sodite, s takšno boste sojeni in s kakršno mero merite, s takšno se vam bo merilo." Evangelij po Mateju 7,1-2

Morda niste vedeli
Zemljina rotacija se postopno umirja. Ta upočasnitev se sicer dogaja skoraj neopazno. Približno 17 milisekund na sto let. Posledica tega je daljšanje dni, vendar bi to, ker se to dogaja tako počasi, lahko trajalo okoli 140 milijonov let, preden bi se dolžina dneva podaljšala na 25 ur.