Usodni gol 5 sekund pred sireno

Dobra dva tedna po koncu tekem na prostem so se vsi trije naši predstavniki udeležili 19. dvoranskega turnirja ''Zima memorial''  v Zelini, z udeležbo tudi vseh štirih najmočnejših hrvaških klubov. Prav zato je udeležba na tem turnirju zelo zaželjena, saj je prvi pravi preizkus pripravljenosti v dvorani. Proti vsem pričakovanjem so se od naših predstavnikov najbolje odrezali igralci Lipovcev, ki so bili ustavljeni šele v finalu. Pa še tu je usodo krojil trenutek napazljivosti, saj so odločilni zadetek dobili vsega pet sekund pred koncem tekme. Dober rezultat Lipovcev je presenečenje zaradi kroničnih težav pri treniranju v dvorani, saj za tovrstno dejavnost nimajo rešitve že vrsto let. A je očitno izkušenost  in dolgo letno skupno igranje zadosti, da se ekipa hitro ujame tudi v dvorani.

Dobra dva tedna po koncu tekem na prostem so se vsi trije naši predstavniki udeležili 19. dvoranskega turnirja ''Zima memorial''  v Zelini, z udeležbo tudi vseh štirih najmočnejših hrvaških klubov. Prav zato je udeležba na tem turnirju zelo zaželjena, saj je prvi pravi preizkus pripravljenosti v dvorani. Proti vsem pričakovanjem so se od naših predstavnikov najbolje odrezali igralci Lipovcev, ki so bili ustavljeni šele v finalu. Pa še tu je usodo krojil trenutek napazljivosti, saj so odločilni zadetek dobili vsega pet sekund pred koncem tekme. Dober rezultat Lipovcev je presenečenje zaradi kroničnih težav pri treniranju v dvorani, saj za tovrstno dejavnost nimajo rešitve že vrsto let. A je očitno izkušenost  in dolgo letno skupno igranje zadosti, da se ekipa hitro ujame tudi v dvorani. Letos imajo težave z dvorano tudi igralci Triglava. A težave so sladke, saj jim v Puconcih gradijo nov sodoben športni objekt in prihodnje leto se  bo delalo že na polno v tem objektu. Z mlado ekipo se je turnirja udeležila tudi ekipa Moravskih Toplic, ki pa (vse kaže) letos ne bo imela težav z upporabo telovadnice. Upamo lahko, da se bo to poznalo tudi v igri.In po vsem tem moramo biti zadovoljni z prikazanim v Zelini.  Tuji klubi namreč začnejo z dvoranskim hokejem že sredi oktobra in so bistveno dlje v tovrstnem pogonu kot naši klubi.  A do začetka dvoranskega prvenstva, ki se praviloma začne okrog Novega leta je še daleč in kaj lahko bo toplo vreme rešilo kakšen problem za treniranje. Vsaj za fizično pripravljenost.                                                                                                                                                                        

Zelina, Hrvaška,MEDNARODNI TURNIR
Zelina : Lipovci 2:5Strelci za Lipovce B. Stanko 2, B. Legen, U. Stanko in M. Mesarič
Moravske Toplice : Lipovci 2:9Strelec za M. Toplice: M. Kelemen 2.Strelci za Lipovce: M. Mesarič 4, B. Stanko 2, D. Mesarič, U. Stanko in F. Maučec.
Maraton : Lipovci 0:2Strelca za Lipovce: B. Stanko in M. Mesarič.
Lipovci : Maraton II 4:2Strelci za Lipovce: M. Mesarič 2, D. Mesarič in B. Stanko.
Triglav Predanovci : Maraton 2:6Strelca za Triglav: A. Fujs in A. Balaž.
HAHK Mladost : Triglav Predanovci 7:6Strelci za Triglav: U. Balažic 3, A. Grah 2 in T. Panker.
Triglav Predanovci : Zelina II 8:8Strelci za Triglav: U. Balažic 3, A. Fujs 3, T. Panker in T. Mikola.
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 6:4Strelci za Triglav: T. Panker, U. Balažic 2, A. Fujs 2 in T. Mikola.
Zelina : Moravske Toplice 11:2Strelec za M. Toplice: D. Kučan 2.
Maraton II : Moravske Toplice 4:3Strelci za M. Toplice: S. Dervarič, D. Kučan in M. Kelemen.

FinaleLipovci : HAHK Mladost 2:3Strelec za Lipovce: M. Mesarič 2.