Aktualno

Za uvod zmaga Lipovcev

Zadnji marčevski vikend je ponudil uvodno tekmo pomladanskega hokejskega cirkusa. Za točke srednje evropske lige so se ta vikend udarili klubi na nacionalni ravni. In v taki tekmi med slovenskima predstavnikoma se ni zgodilo nič novega. Še enkrat več so bili boljši igralci Lipovcev, ki pa odkrito rečeno prav tako kot igralci Moravskih Toplic niso prikazali bleščeče hokejske predstave. A sezona se je komaj začela in taka opažanja so značilna za vsaka uvodna srečanja v sezono ali pol sezono.
Srečanje je do sredine prve četrtine potekalo v enakovrednem tonu, nakar so pobudo prevzeli igralci Lipovcev, ki so zadeli v izdihljajih prve četrtine. In kot da to nebi bilo dovolj so tudi drugi zadetek dosegli vsega dve sekundi pred koncem polčasa. V drugem delu so delo dokončali še z dvema zadetkoma, od katerih je bil prava mojstrovina tretji gol Roberta Mesariča, ko je žogico mojstrsko spravil v gol med glavo Dejana Kučana in prečnikom. Prav igra v napadu je bila tista, ki je tudi tokrat odločila zmagovalca. Če so igralci Moravskih Toplic delovali v napadu počasno in neučinkovito so igralci Lipovcev bili sposobni zadeti tudi iz pol priložnosti. Ponovno pa moramo omeniti odlično igro v obrambi najizkušenejšega igralca Lipovcev, Franca Maučeca, ki pa je tokrat imel pravega konkurenta v Petru Frasu iz ekipe Moravskih Toplic. Tokratno srečanje pa je zaznamovala še ena opazka. V vrstah Moravskih Toplic so začeli ''čistiti'' klub in tako so se odpovedali uslugam vseh igralcev, ki ne hodijo na treninge. Tako sta odpadla oba brata Vukan, zahvalili so se mlademu Malačiču, obljubljajo pa da tu ni konec, ne glede na posledice katere bo nosil klub. Vključno z tekmami evropskega pokala.
Prvenstvo se bo nadaljevalo drugi aprilski vikend s tekmami domačega prvenstva, tudi v nižjih selekcijah.

Interliga, člani
Moravske Toplice : Lipovci 0:4 (0:2)
Strelci za Lipovce: Robert Mesarič 3 in Martin Mesarič
(jč)

Misel dneva
Ko želiš odstopiti, se spomni vzroka, zaradi katerega si zdržal tako dolgo.

Morda niste vedeli
Prvi, ki je omenil možnost Teorije o velikem poku, je bil (neverjetno) belgijski leta 1894 rojeni jezuitski duhovnik Georges Lemaitre. Že takrat je tudi zelo natančno ocenil starost vesolja, ki se skoraj v popolnosti ujema z današnjimi ocenami.