Aktualno

V Vrbovcu brez slovenskih predstavnikov

V Sloveniji smo v zadnjem desetletju imeli kar nekaj primerov ko panožne Zveze niso delovale v skladu z pričakovanji in posledično zašle v težave iz katerih praktično nihče ni videl pravega izhoda. Nekaj podobnega se sedaj dogaja z Zvezo za hokej na travi Slovenije, ki je po odstopu Skaličeve ekipe ostala na prehodnem vodstvu, ki pa daje občutek, da le čaka, da se najde nova ekipa. Naj spomnimo: Konec minulega leta je (dobro nastavljena) ekipa Aleša Skaliča odstopila zaradi slabega sodelovanja z klubi in posledično neizpolnjenih načrtov. Zatem je sicer bila sklicana izredna skupščina, ki pa je dala prehodno vodstvo zgolj z namenom, da se lahko odvijajo tekmovanja in da lahko

ZHNTS kontaktira z Evropsko hokejsko federacijo. A tu se je sedaj pokazalo, da je potrebno storiti še marsikaj. Tako je minuli vikend bil v hrvaškem Vrbovcu sklican srednje evropski forum o prihodnosti hokeja na tem delu s povabilom delegatov iz šestih držav, tudi Slovenije. In čaprav je pomalem ves čas kazalo, da bo prisotna tudi Slovenija se je na koncu končalo z odsotnostjo naših predstavnikov. Škoda, saj je forum bil sklican na visoki ravni, z eminentnimi predstavniki Evropske hokejske federacije, ki pa so za povrh prišli z polnimi rokami hokejske opreme. V Hrvaško je bil namreč pripeljan velik kamion hokejske opreme za otroke, a zgolj za predstavnike, ki so bili tam prisotni.
In kako sedaj naprej? Najbolj realno je, da se bodo predstavniki EHF obrnili direktno na naše vodstvo in se morda celo oglasili v Sloveniji. Pri tem je vsaj malo upanja v spoznanju klubov, da brez Zveze ne morejo delovati in da je le Zveza tista, ki dela na razvoju in množičnosti. In tega se naši klubi dolgo niso zavedali. Ni skrivnost, da bi zlasti v Moravskih Toplicah (in verjetno tudi v obeh ostalih klubih) radi videli vrnitev prejšnje ekipe, ki pa v tem trenutku ne kaže kakega posebnega navdušenja nad to potezo.
Medtem pa gre čas naprej in prihodnji vikend bo že prinesel prve tekme na prostem. Za začetek se bodo udarili člani za točke interlige. In tako se začenja hokejski ples, ki bo svoj konec doživel sredi junija 2015.
(jč)


Misel dneva
Timsko delo je bistveno... Omogoča ti prenos krivde na druge.


Morda niste vedeli (ob bok Planici 2015)
Ko se je leta 1808 Norvežan Olaf Rye pred svojimi vojaškimi tovariši postavljal češ kako daleč skoči z smučmi na nogah si bržčas nihče ni mislil, da bo 9.5 metrov dolg skok obveljal za prvo rekordno znamko smučarskih skokov. In od tu je šlo le navzgor:
1808 Olaf Rye (Nor) 9.5 m Eidsberg
1936 101.5 m Jozef Bradl (A) Planica
1961 Jože Šlibar (Slo) 141 m Obersdorf
1994 Toni Nieminen (Fin) 203 m Planica
2009 Thomas Hörl (A) 224.5 m Planica
2015 Peter Prevc (Slo) 250 m, Vikersund
2015 Anders Fanemel 251.5 m, Vikersund