Aktualno

V petek finale srednje evropske lige in Lipovci potujejo v Rotterdam + V Moravskih Toplicah novo vodstvo

V petek finale srednje evropske lige
Da se dvoranske aktivnosti v hokeju na travi bližajo koncu potrjujejo tekme, ki se vedno zgodijo ob zaključku sezone. Ena od prvih je finale srednje evropske lige (lani še hrvaško-slovenska liga), ki bo odigrana v petek 13. februarja 2015 ob 20.30 uri v Zeleni dvorani v Puconcih. Članice Moravskih Toplic so se namreč spet uspele uvrstiti v veliki finale omenjenega prvenstva potem, ko so na tabeli prehitele madžarske prvakinje, ekipo Budimpešte. Tokrat imajo možnost maščevanja igralkam Zrinjevca, s katerimi so izgubile lanski finale po zelo neprepričljivi igri. Da imajo za nasprotnika renomirano ekipo potrjuje dejstvo, da se je Zrinjevac uvrstil pred ekipo Mladosti, ki letos sodeluje v evropskem dvoranskem pokalu kategorije Trophy, kar je drugi evropski kakovostni razred.

Lipovci potujejo v Rotterdam
Na zelo težko misijo se odpravlja ekipa Lipovcev, ki je v sredo odpotovala na evropski pokal v dvoranskem hokeju kategorije Chalenge 1. Naši lanski državni prvaki imajo za prvega nasprotnika slovaško ekipo Šenkvice s katerimi se pomerijo v petek ob 14.00 uri v večernem terminu pa jih čakajo močni Irci, ekipa Railway Union HC. Sobotni spored jim

že dopoldne nudi prvega favorita turnirja, moštvo domačega Rotterdama, popoldne in v nedeljo pa jih čakajo tekme za razigravanja in končne uvrstitve.

Franc Maučec, predsednik kluba: "Glavni cilj ekipe je obstanek v tem kakovostnem razredu. Ekipa bo zagotovo dala vse od sebe, vemo pa, da ne bo lahko. Kako kvaliteten turnir nas čaka govori dejstvo, da za ekipo Rotterdama igrajo trije igralci, ki so pred dnevi z nizozemsko reprezentanco postali svetovni prvaki."

V Moravskih Toplicah novo vodstvo
Minuli vikend je v Hokejski klub Moravske Toplice prinesel spremembe na vodilnih mestih. Skupščina kluba, ki je tokrat imela pridih volilne skupščine, je namreč po treh mandatih na mesto predsednika ustoličila dosedanjega športnega direktorja Jožeta Črnka, ki je zamenjal dosedanjega predsednika Franca Küčana. Dosedanji predsednik zaradi prezasedenosti ni več kandidiral, v njegovem mandatu pa je klub dosegel tudi največji uspeh, zmago na evropskem pokalu v Litvi. Spremembe so tudi na drugih položajih. Vlogo podpredsednika v devet članskem upravnem odboru bo opravljal Jožef Kranjec, tudi nekdanji hokejist na travi, vloga športnega direktorja pa bo pod taktirko Dejana Küčana. Razveseljivo je, da se je v delo vključilo več mladih, kar je bil doslej največji problem v klubu. Imenovan je bil tudi tri članski nadzorni odbor in prav tako tri članska disciplinska komisija.

Ob prevzemu mesta je novi predsednika Jože Črnko podal vizijo kluba, ki je zajemala devet poglavij in je dolgoročna. Misli novega vodstva segajo že tudi k dvajset letnici kluba, ki bo prihodnje leto.

Nizozemska najboljša v ženski in moški konkurenci
Nemški Leipzig je bil letošnji organizator dvoranskega svetovnega prvenstva najboljših reprezentanc v dvoranskem hokeju na travi. Tekmovanje je spet potrdilo trditve, da se svetovni krog favoritov silovito širi. V ženski konkurenci so svetovne prvakinje postale Nizozemke pred Nemčijo in (zelo presenetljivo) Češko. Avstralke so bile zgolj osme, dvanajsterico pa zapuščata (spet presenetljivo) Belgija in Kazahstan. Najboljša igralka turnirja je Nemka Katarina Otte, iz Nemčije pa je tudi najboljša vratarka Yvone Frank. Iz Nizozemske pa prihaja najboljša strelka, Denise Admiral.

Zelo zanimiv razplet je bil tudi v moški konkurenci, kjer so po zelo izenačenem finalu Nizozemci premagali naše severne sosede Avstrijce, tretji pa so bili Nemci. Na zelo visokem 4. mestu je Iran, spet pa so negativno presenetili Avstralci, ki so zasedli zgolj 10. mesto. Iz elitne skupine se selita Južnoafriška republika in Kanada. Pri moških je bil najboljši igralec Avstrijec Benjamin Stanzi, vratar pa Nizozemec Laurens Goedegebuure. Nemec Aleksander Otte (brat najboljše igralke) je bil najboljši strelec. Prvenstvo je zaznamovala nemška natančnost z odlično organizacijo in velik obisk tekem.
(jč)
Misel dneva
"Ko se ljudje bojijo oblasti je to diktatura. A ko je oblast strah pred narodom, potem je to svoboda." T. Jefferson

Morda niste vedeli
Da krava naredi 1 liter mleka, mora skozi vime preteči 300 litrov krvi. In najboljše krave dajo dnevno celo do 60 litrov mleka.