Aktualno

Interliga končana, za naše le drobtine

Vsega teden dni po koncu domačega dvoranskega prvenstva, se je končalo še eno poglavje dvoranskega hokeja v sezoni 2014/15, srednje evropska liga, znana bolj kot interliga. In že kaj kmalu po koncu so se nam začele cediti sline po minulih časih, saj je zadnje leto slovenski hokej v tem tekmovanju prispeval bolj kot ne le vlogo statista.
Zadnje dejanje interlige se je dogajalo v predmestju madžarske prestolnice Soroksar, od koder prihaja tudi letošnja (in lanska) zmagovalna ekipa dvoranske interlige. Od naših predstavnikov se je najprej ekipa Lipovcev pomerila z madžarskim Epitökom. Srečanje je bilo izenačeno do zadnjih minut, ko so igralci Lipovcev ob golu zaostanka zamenjali vratarja z igralcem v polju, pa namesto danega zadetka prejeli dva nova. Tekmo je zaznamovalo kar šest zadetkov prečnika ali vratnice ekipe Lipovcev. V drugem dopoldanskem srečanju so igralci Moravskih Toplic bili enakovreden nasprotnik slovaške Rače za kaj več kot znosen poraz pa bili prenerodni tako v obrambi kot napadu.

Pravo negativno presenečanje smo videli v drugem srečanju Lipovcev. Ne pomnimo kdaj so naši (sedaj že) podprvaki prejeli nazadnje dvomestno število zadetkov na tekmi, še manj pa, kdaj so že v 6. minuti zaostajali za štiri gole. Upajmo, da je šlo le za slab dan, saj bi se sicer vsega dva tedna pred tekmami evropskega pokala moral vklopiti alarm. Slab vtis so pustili tudi igralci Moravskih Toplic, ki so imeli kar šest kratkih kotov pa iz tega niti enkrat niso sprožili strela na gol, obenem pa v petih poskusih nasprotnika dobili štiri zadetke. Škoda, saj zaradi takih stvari visoko izgubljajo in dajejo vtis zelo slabe igre, ki pa sploh ni bila tako slaba.

Kot rečeno torej, letošnja izvedba interlige ni prinesla kaj dosti veselja našima predstavnikoma, ki sta prvenstvo končala na repu razpredelnice. Prihajajoči vikend ne bo hokejskih aktivnosti, že naslednji vikend pa nas čaka ženski finale dvoranske srednje-evropske lige, verjetno v Zeleni dvorani v Puconcih.

Budimpešta (H)
Epitok (H) : Lipovci 6:3
Strelca za Lipovce: Robert Mesarič 2 in Uroš Stanko.

Rača (Svk) : Moravske Toplice 6:3
Strelca za M.Toplice: Peter Fras 2 in Julien Panker.

Soroksari (H) : Lipovci 10:2
Strelca za Lipovce: Robi Mesarič in Dominik Mesarič.

Moravske Toplice : Šenkvice (Svk) 1:7
Strelec za M.Toplice: Sašo Dervarič.

Zaostala tekma:
Moravske Toplice : Lipovci 1:6
strelec za M.Toplice: Tadej Škrilec.
Strelca za Lipovce: Uroš Stanko 5 in Martin Mesarič.

Misel dneva
"Roke umazane od dela dišijo po dostojanstvu."

Morda niste vedeli
Največ ljudi se prepelje s podzemno železnico v Tokiju - okrog 3 milijarde. Najdaljšo podzemno železnico pa imajo v Seulu. Dolga je 900 km in letno se z njo prepelje okrog 2,5 milijarde ljudi.