Aktualno

Članska naslova v Moravske Toplice in v Predanovce

''Pa se je končalo!'' bi verjetno vzkliknil marsikateri ljubitelj hokeja na travi, ki je spremljal vso letošnje dogajanje povezano z dvoranskim prvenstvom Slovenije. In končalo se je z zmago hokeja na travi. Skromna ekipa delavcev, ki se trudijo da hokej na travi v Sloveniji živi, se je za sezono 2014/15 še posebej potrudila in prvič smo imeli celotno prvenstvo razkropljeno na treh lokacijah v celotnem Pomurju. Zaključni turnir se je odvijal v športni dvorani Osnovne šole Ivan Cankar v Ljutomeru in to po scenariju kakršnega si želijo tisti, ki hočejo tovrstnemu hokeju dobro. Prav vsi dvoboji so bili izenačeni, zanimivi in negotovi vse do sodnikovega piska. Morda to najbolj ponazori izjava vodje delegatov Marka Lazarja, ki je dejal nekako tako: "Tokrat pa je res bilo prvenstvo tako, kot si ga želimo. Prav na vseh tekmah smo čakali zmagovalno ekipo do zadnjega piska''.
Začelo se je s finalom 10 letnikov. O tem, kako je bilo enakovredno prvenstvo že v tej selekciji pove podatek, da je zmagala ekipa Lipovcev, ki je bila na prejšnjem turnirju poražena od Moravskih Toplic z kar 5:0. A finale je nova zgodba in na krilih odlične Lucije Toplak je bila ekipa Lipovcev enostavno boljša. Med 12-letniki smo morda pričakovali več od igralcev Moravskih Toplic, ki so bili najboljši v igranju na prostem. Pa so jih presenetili naraščajniki Triglava in predvsem po zaslugi nadarjenega Tilena Cara zmagali z visokih 2:6. Med 14-letniki smo pričakovali bolj suvereno zmago Lipovcev, saj je v Moravskih Toplicah manjkala nadarjena a poškodovana Melanie Smodiš. Pa so se klubski kolegi trudili še za njo in Lipovci so slavili z znosnim rezultatom 3:0. Prava poslastica pa je bil dvoboj 16-letnikov. Srečanje se je namreč končalo z 2:2. Sledili so kazenski streli, ki so dali zmagovalca šele ob koncu prvega kroga z 3:2, tako so skupno z 5:4 slavili igralci Triglava. Sicer zasluženo, a tudi zmaga Lipovcev ne bi bila krivična.

Tekme članic in članov so smetana vsakega športnega dogajanja. V ženski konkurenci sta se pomerili naši edini ekipi. Že prejšnji teden smo napovedovali, da bo ekipa Triglava, kateri sta se pridružili izkušeni Danijela Gomboc in Sabina Sočič trd nasprotnik ekipi Moravskih Toplic, ki je suvereno dobila obe tekmi rednega dela. In prav to se je zgodilo. Igralke Moravskih Toplic so sicer bile za las boljše nasprotnice, povedle, bile dohitene, pa spet povedle celo za dva zadetka, a so se na koncu morale za zmago zelo potruditi, saj so igralke Triglava tri minute pred koncem razliko v zadetkih zmanjšale na gol. Toda tu se je končalo in igralke Moravskih Toplic so ubranile lansko lovoriko. Adrenalinski finale je bil tudi v moški konkurenci. Začelo se je z kazenskim strelom v korist Triglava že v 4. minuti na kar je legenda slovenskega hokeja Feri Maučec odreagiral tako, da nebi bilo nič narobe, če bi ne samo porumenel temveč bi zagledal celo karton rdeče barve. Strel z bele točke so Triglavani spremenili v rezultatsko prednost, ki pa je bila izničena že v naslednjem napadu Lipovcev. Rezultat 1:1 je bil tudi izid polčasa. Sledile so minute Triglava, ki je bil nekoliko boljši nasprotnik. Na krilih odličnega Anžeta Fujsa so igralci Triglava povedli za dva zadetka, pa so jih nasprotniki v 31. minuti spet ujeli. Odločilne pa so bile minute od 36 do 38 ko je Triglav zadel še tri krat in dvomov o zmagovalcu ni bilo več. Srečanje je potekalo v odličnem vzdušju, pred nekaj sto gledalci in ni dvoma da je bil to pravi hokejski praznik. In če bo dogajanje v ''Lotmerku'' rezultiralo s kakšnim novim hokejskim centrom bo veselje toliko večje.

S tem pa hokejsko dogajanje še ni končano. Že v petek se medsebojno pomerita za točke interlige oba naša predstavnika, Lipovci in Moravske Toplice. Srečanje bo v Puconcih v petek ob 20.30. V nedeljo pa oba predstavnika potujeta v Budimpešto na zadnji tekmi dvoranske interlige. In zatem bo še finale članic srednje evropske lige ter sodelovanje Lipovcev na tekmah evropskega pokala. Da, sezona je dolga in tudi naporna.

Rezultati finalnega dne
U10
Triglav : Lipovci 0:3
Strelci za Lipovce: Aljaž Bačič, Alen Maučec in Vid Ipša Bačič.

U12
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:6
Strelci za M.Toplice: Laura Schmidlechner in Niko Gjergek.
Strelci za Triglav: Tilen Car 4, Domen Dšuban in Jernej Horvat.

U14
Lipovci : Moravske Toplice 3:0
Strelci za Lipovce: Luka Vegič, Blaž Toplak in Blaž Berden.

U16
Triglav Predanovci : Lipovci 2:2, 5:4-po kazenskih strelih.
Strelci za Triglav: Nejc Potokar in Mitja Dšuban iz igre in Žan Zrinski, Jernej Horvat ter Nejc Potokar iz kazenskih strelov.
Strelci za Lipovce: Jure Gruškovnjak 2 iz igre in Luka Vegič ter Jure Gruškovnjak iz kazenskih strelov.

Članice
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:2
Strelke za M.Toplice: Tanja Könye 2 in Petra Dervarič
Strelka za Triglav: Danijela Gomboc 2

V konkurenci članic je bila izbrana za najboljšo vratarko Sandra Dervarič iz HK Moravske Toplice, za najboljšo igralko Sanja Kropec iz HK Triglav Predanovci in za najboljšo strelko Petra Dervarič iz HK Moravske Toplice.

Člani
Lipovci : Triglav Predanovci 3:6
Strelci za Lipovce: Robert Mesarič 2 in Martin Mesarič.
Strelci za Triglav: Anže Fujs 4, Tomaž Panker in Gregor Bukvič.

V konkurenci članov je bil za najboljšega igralca in strelca izbran Anže Fujs, za najboljšega vratarja pa Simon Domjan, oba iz HK Triglav Predanovci

Misel dneva
"Nič nas ne obsodi tako, kot naš um. In nič nas tako ne ubije, kot naš jezik."

Morda niste vedeli
Vodna vidra ima v živalskem svetu najbolj izpopolnjeno krzno. Na kvadratni centimeter ima namreč čez 50.000 dlačic, kar jim omogoča, da voda sploh ne pride do kože in posledično ji ni mrzlo niti v najbolj ledenih vodah.