Aktualno

Zadovoljne iz Budimpešte

Članice, Budimpešta
AHC (H) : Moravske Toplice (Slo) 1:3 (0:2)Strelki za M. Toplice: Petra Dervarič 2 in Tanja Könye
Moravske Toplice : Rača (Svk) 3:3 (2:2)Strelki za M. Toplice: Tanja Könye 2 in Petra Dervarič. 
SZLG DSE (H) : Moravske Toplice 0:13 (0:7)Strelke za M. Toplice: Mateja Grah 2, Tanja Könye 4, Petra Dervarič 5, Katja Žabkar in Lara Črnko.
Nova Dubnica (Svk) : Moravske Toplice 3:1 (2:1)Strelka za M. Toplice: Mateja Grah.
  Le dober teden po koncu hokejskih dejavnosti na prostem so se že začeli hokejski turnirji v dvoranah kot priprave na nacionalna dvoranska prvenstva, dvoransko interligo in tekme evropskega pokala. In letos so prve v dvorani začele hokejistke Moravskih Toplic, katere so bile udeleženke močnega turnirja v madžarski prestolnici.Že prva tekma je pokazala, da dekleta niso prišla v Budimpešto zgolj na izlet, ampak z željo po dobrem  rezultatu. Domiselnost v igri jim je prinesla zmago  in samozavest z katero so šle v drugo tekmo dneva, tisto z slovaško Račo. Prav slovaške ekipe so znane po odlični tehniki in boljšem igranju v dvorani kot na prostem, zato je remi  hvale vreden rezultat. Še več, naše igralke so ves čas imele igro, bile boljše a žal premalo zbrane v napadu. toda ne smemo spregledati dejstva, da je trener Zadravec šel na gostovanje z zelo pomlajeno  ekipo.
Dobra igra se je nadaljevala tudi v uvodni tekmi drugega dne, ko so se naše igralke znesle nad mladimi Madžarkami. V popoldanskem terminu je tako ostala le še poslastica turnirja, ki je odločala o prvem mestu na turnirju. Palice so prekrižale  igralke slovaške Nove Dubnice in Moravskih Toplic. Kvalitetnemu dvoboju so ritem dajale naše igralke, Slovakinje pa so bile tiste, ki so bile bolj učinkovite. A  razloga za žalovanje pri naših igralkah kljub porazu ni bilo čutiti, saj so šle na gostovanje praktično brez treningov v dvorani. Pač,  pri nas se igranje na prostem nikoli ne konča pred  začetkom novembra.Že naslednji vikend sledi nova dvoranska preizkušnja. Igralci Moravskih Toplic se bodo udeležili dvoranskega turnirja v hrvaški Zelini. A tudi na ta turnir bodo odšli pretežno z mladimi igralci, tako da ni za pričakovati čudeža.Aleš Zadravec, trener članic Moravskih Toplic:'' Na turnirju, ki je bil dobro organiziran in voden so moja dekleta pokazala zadovoljiv pristop k igri a bilo bi lahko še precej bolje. Zmagovalno ekipo smo nadigrali, pa šli z tekme z sklonjeno glavo. Toda, ker smo šli na gostovanje brez priprav  v dvorani, lahko le čestitam igralkam za rezultat in prikazano igro.''

                                                                                                                                                                                jč