Aktualno

Precej napetosti v pričakovanju finalnih tekem

Letošnje dvoransko prvenstvo v hokeju na travi je v sklepni fazi. Preostal je le še zaključni turnir in dobili bomo 24. dvoranskega prvaka v samostojni Sloveniji. Za sedanji rod hokejistov šteje nekaj le obdobje po osamosvojitvi, pa čeprav se je v bivši skupni državi dvoranski hokej igral že v zgodnjih sedemdesetih letih.

Za letošnje dvoransko prvenstvo imamo občutek, da velja večja nestrpnost kot za katero koli prejšnje. Že res, da bo zmagovalec dobil vozovnico za tekme evropskega pokala, vendar tokrat prvenstvo šteje nekaj več. Dosti več. Prvič se bosta finalni tekmi snemali za reportažo na Šport TV in prvič se bo finale odvijal v Prlekiji. Če so finalne turnirje v okviru jugoslovanskih prvenstev praviloma igrali v celjskem Golovcu, so od osamosvojitve naprej bila vsa tekmovanja v glavnem v športni dvorani Osnovne šole III v Murski Soboti. In vse te spremembe vnašajo v akterje nestrpnost in živčnost, ki se zazna v vsakem pogovoru med hokejskimi delavci in igralci. Da bi bila napetost še večja kaže, da bo med obiskovalci finalnega turnirja tudi novi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, g. Bogdan Gabrovec.Torej zadosten razlog, da povemo, da je letošnje prvenstvo nekaj posebnega.

In kaj se govori v hokejskih koluarjih o finalu? Pretežno vsi poznavalci hokeja so mnenja, da zmagovalca ni moč napovedati vnaprej. Govorimo seveda o konkurenci članov, kjer

so prvi dve tekmi rednega dela dobili igralci Triglava, zadnja zmaga pa je šla v Lipovce, a takrat je Triglav Igral brez Anžeta Fujsa, ki je doslej najbolj zaznamoval tekme v članski konkurenci. Lipovci pa so kot ptič Feniks vedno nepredvidljivi in glede na dejstvo, da trenirajo brez kontakta z žogico, zgolj na prostem, pridobivajo iz tekme v tekmo, vse to pa je bilo videti na dosedanjem tekmovanju. Skratka, čaka nas zagotovo odlična hokejska predstava, upajmo pred polno dvorano.

Nepoznavalci hokeja bi verjetno rekli, da pa je v ženski konkurenci vse bolj predvidljivo. A tudi to ne drži. Če se bo ekipa Triglava pojavila na parketu z izkušeno Danijelo Gomboc, ki doslej ni igrala in če bo prava Mateja Grah, Sanja Kropec pa že itak velja za zelo hvaležno in preudarjeno igralko, bo tudi ženski finale bolj izenačen kot je bilo videti v dosedanjih tekmah, ko Triglav še ni premagal vratarke Dervaričeve. Naj spomnimo, da je v lanskem finalu ekipa Moravskih Toplic vodila že z 4:2, pa so članice Triglava rezultat do konca poravnale, nato pa po kazenskih strelih slavile za gol.

Vendar, kakor koli že bo, želeli bi si videti odličen hokej pred polnimi tribunali, predvsem pa naj bo finalni turnir pravi praznik hokeja, če že hokejisti računajo, da bi naj tokratno gostovanje v ''Lotmerku'' zasadilo hokejsko sadiko za prvi klub tudi v Prlekiji.
(jč)
Misel dneva
"Življenje je kot matematika. Če gre vse preveč lahko, je sigurno nekje nekaj narobe."
Morda niste vedeli
Največja kost v telesu je stegnenica, najmanjša pa slušna kost.