Aktualno

Brez Anžeta Fujsa gre težje

''Kaj vse ponuja letošnje dvoransko prvenstvo v hokeju na travi'' je bil zagotovo pogost komentar na dogajanja tretjega tekmovalnega dne, ki je bil odigran v odličnih pogojih katere nudi čudovita ''Zelena dvorana'' v Puconcih in pred precejšnjim številom gledalcev.

Da je bil dan tekmovalno popoln so spet z uvodnimi tekmami poskrbeli igralci nižjih selekcij. Med temi je bil najbolj izenačen dvoboj tisti med 16-letniki Triglava in Lipovcev. Prvi so vodili že z visokih 5:2, pa so jih kadeti Lipovcev ujeli, v izdihljajih tekme pa so Triglavčani zadeli za sladko zmago z 6:5.

V tekmah članov spet precej izenačeni dvoboji. Tokrat predvsem zato, ker v vrstah Triglava ni bilo odličnega Anžeta Fujsa. Mladi igralec Triglava si je lahko privoščil odsotnost (generalka maturantskega plesa) saj so tekme bile zgolj prestižnega pomena. To pa ne pomeni, da ni bilo tekmovalnega naboja. Prestiž med našimi klubi nekaj šteje in ni ga heroja, ki se ne bi boril za vsak zadetek na tekmi. V prvem članskem srečanju med

Moravskimi Toplicami in Lipovci smo videli še en precej kvaliteten dvoboj. Bolje so začeli igralci iz Lipovcev, ki so bili cel čas v rezultatski prednosti, nasprotniki pa jim niso pustili, da bi se rezultatsko odlepili. A za kaj več kot poraz z dvema zadetkoma bi morali hokejisti Moravskih Toplic zadeti vsaj na prazen gol. In dvakrat jim tudi to ni uspelo. Tudi srečanje med Triglavom in Lipovci je bilo hitro in z več domiselnimi akcijami. A Triglavu je manjkala svežina, Lipovcem pa se pozna, da z vsako tekmo pridobivajo na poletu. Igralci Lipovcev namreč ne trenirajo v dvorani z palicami, saj jim tega v domači občini ne pustijo tako, da so zanje pravi treningi z žogico prav tekme. In tako kot vsako leto se tudi letos vidi napredek iz igre v igro, kar govori o tem da finale za Triglav še zdaleč ni dobljen in da se obeta prava poslastica. V zadnji tekmi dneva so člani Triglava zmagali z rezultatom, ki ustreza razmeram na igrišču.

Medtem ko so se člani potili v Puconcih so članice gostovale pri odlični Mladosti. Čeprav je Mladost vodilna ekipa v ligi in gre skozi prvenstvo brezmadežno, so se Hrvatice morale zelo potruditi za končni uspeh. Igralke Moravskih Toplic so namreč povedle (Toplakova) in šele v drugem delu drugega polčasa je Mladosti uspelo rezultat poravnati. Zmagovita zadetka domačink sta bila plod napak mladih igralk Moravskih Toplic, ki so dobile svojo priložnost. Vendar so se naše igralke praktično že po minimalnem porazu z Mladostjo uvrstile v veliki finale srednje evropske lige, ki bo februarja v eni od športnih dvoran v Prekmurju.

Prihajajoči vikend ne bo hokejskih aktivosti, tako da si bodo vsi, ki so vključeni v domače prvenstvo lahko napolnili baterij za nadaljevanje. Pa ne samo za finalni turnir, temveč tudi za preostale tekme interlige in udeležbo na evropskem pokalu.

U10
Lipovci : Triglav Predanovci 0:5
Strelci za Triglav: Domen Dšuban 4 in David Car.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:6
Strelca za M.Toplice: Jožek Sambt in Danaja Škrilec.
Strelci za Triglav: Domen Dšuban 4, Alan Sinic in David Car.

U12
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 4:1
Strelci za Triglav: Tilen Car 2, Domen Dšuban in Jernej Horvat.
Strelec za M.Toplice: Max Lazar.

U16
Triglav Predanovci : Phönix 7:2
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 2, Ines Ranko 2, Alan Nemec, Žan Zrinski in Mitja Dšuban.

Phönix : Lipovci 1:7
Strelci za Lipovce: Luka Vegič 4, Jure Gruškovnjak, Blaž Mujdrica in Luka Tinev.

Triglav Predanovciu : Moravske Toplice 9:0
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 6, Mitja Dšuban 2 in Žan Zrinski.

Moravske Toplice : Phönix 1:1
Strelec za M.Toplice: Gregor Trplan.

Triglav Predanovci : Lipovci 6:5
Strelci za Triglav: Mitja Dšuban in Nejc Potokar 5.
Strelci za Lipovce: Luka Vegič 3, Jure Gruškovnjak in Blaž Toplak.

Člani
Lipovci : Moravske Toplice 6:4
Strelci za Lipovce: Uroš Stanko, Aleš Pavlinjek, Dominik Mesarič, in Robert Mesarič 3.
Strelci za M.Toplice: Sašo Dervarič, Peter Fras, Matej Kelemen in Gregor Trplan.

Triglav Predanovci : Lipovci 1:4
Strelec za Triglav: Tomaž Panker.
Strelci za Lipovce: Martin Mesarič, Robert Mesarič, Dominik Mesarič in Uroš Stanko.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:5
Strelca za M.Toplice: Peter Fras in Julien Panker.
Strelca za Triglav: Uroš Vereš 4 in Tomaž Panker.

Srednje evropska liga, članice, Zagreb
Mladost 1 (Hr) : Moravske Toplice 3:1
Strelka za M.Toplice: Lucija Toplak.

Moravske Toplice : Mladost 2 (Hr) 12:2
Strelke za M.Toplice: Iva Marič, Petra Dervarič, Tanja Könye 2 in Sanja Kropec 8.

(jč)
Misel dneva
"Ne sramujem se svoje revščine. Do nje sem prišel z poštenim delom."
Morda niste vedeli
Letno umre v Evropi za bolnišničnimi infekcijami 37.000 ljudi. In? Nič! O tem mediji ne pišejo. Vsi pa pišejo o tem, da je veterinarju poginil žrebec ob kastraciji zaradi tetanusa. Žalostno.