Aktualno

Triglav že finalist

Obilica tekem drugega tekmovalnega dne v dvoranski verziji hokeja na travi je že razblinila nekaj vprašanj v skoraj vseh selekcijah. Še najbolj negotovo je stanje v najnižji selekciji U10, kjer so hokejisti Moravskih Toplic presenetili vrstnike iz Lipovcev in se spet vrnili v boj za finale. Tekma 14-letnikov med Lipovci in Moravskimi Toplicami je bila zgolj prestižnega pomena in tako rezultat ni pravi pokazatelj stanja na parketu, saj so priložnost dobili tudi mlajši igralci. Zato pa smo videli kvalitetne in izenačene boje v kadetski kategoriji. Že tretje leto so v prvenstvo Slovenije vključeni hokejisti avstrijskega Phönixa, a v dvobojih z našimi predstavniki doslej niso imeli prave možnosti za uspeh. Žal pa se je v tej kategoriji poškodovala mlada in zelo obetavna kadetinja Melanie Smodiš. Med izvajanjem kratkega kota jo je zadela žogica v lica in ji poškodovala spodnjo čeljust in del zobovja. Čeprav je v hokeju na travi zelo malo poškodb (ni direktnega telesnega kontakta) je tokratna poškodba Smodiševe dodobra pretresla hokejske vrste, še posebej njen matični klub.Tekma članic ni prinesla želenega izenačenega boja, kakršnega bi si želeli gledalci v dvorani. Čeprav je Triglav prišel na tekmo z precej številno igralsko zasedbo je od izkušenih igralk bila na parketu zgolj Sanja Kropec, ki pa z manj izkušenimi igralkami ni mogla parirati hitri ekipi Moravskih Toplic. Upajmo, da bo ekipa Triglava popolna vsaj na finalu, saj si gledalci želijo (in zaslužijo) tudi dobrega ženskega hokeja.

Prave hokejske užitke pa smo spet videli v tekmah članov. V srečanju Triglava in Moravskih Toplic so sicer bolje začeli slednji, a so jih igralci Triglava rezultatsko dohiteli in bili do konca ves čas v rezultatski prednosti treh zadetkov. Rezultat povsem ustreza razmeram na igrišču. Še bolj napeto je bilo v naslednjem članskem dvoboju med Lipovci in Triglavom. Tudi tu je ekipa Lipovcev začela z prvim zadetkom, pa je nato izredno tehnično podkovan Anže Fujs odigral vlogo krvnika Lipovcev, priigral svoji ekipi že tri zadetke prednosti, do konca pa so se igralci iz najbolj hokejske vasi v Sloveniji skoraj vrnili med žive. Za kaj več kot minimalni poraz pa jim je zmanjkalo tako sreče kot časa in spretnosti. V zadnjem dvoboju dneva so igralci Moravskih Toplic v srečanju z Lipovci lovili zadnjo možnost za spogledovanje s finalom v Ljutomeru 25. januarja. Do vsega treh minut pred koncem so sicer izgubljali z 3:1, a bi jim ta poraz prinesel eno točko, z čimer bi še imeli možnosti za potovanje na finale. Resda bi se jim moralo poklopiti še nekaj stvari, a upanje umira zadnje. V izdihljajih srečanja pa so nespretno menjali vratarja za igralca in namesto, da bi rezultat obrnili sebi v prid, so prijeli še dva zadetka.

Ob prihajajočem vikendu bomo spet gledali obilico hokejskih dvobojev - tokrat v nedeljo v Zeleni dvorani v Puconcih. Razen tega pa bo trener članic Moravskih Toplic Aleš Zadravec, svoje varovanke odpeljal v Zagreb, kjer bodo odigrale zadnji dve srečanji skupinskega dela srednjeevropske lige. Nasprotnika bosta obe ekipi Mladosti. Že ena zmaga pa bi jim prinesla veliki finale, saj imajo tri točke prednosti pred Madžarkami in bistveno boljšo razliko v danih in prejetih golih.

U10
Moravske Toplice : Lipovci 4:0
Strelci za M.Toplice: Jožek Sambt, Danaja Škrilec 2 in Nina Vink.

U14
Lipovci : Moravske Toplice 5:0
Strelci za Lipovce: Laura Maučec 2, Blaž Toplak, Blaž Berden in Ana Vegič.

U16
Moravske Toplice : Phönix (A) 4:1
Strelca za M.Toplice: Laura Schmidlechner 2 in Gregor Trplan 2.

Lipovci : Phönix 10:1
Strelci za Lipovce: Jure Gruškovnjak 2, Blaž Mujdrica 2, Marcel Tratnjek 2, Luka Vegič 3 in Blaž Berden.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:5
Strelec za M.Toplice: Gregor Trplan 3.
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 3, Ines Ranko in Žan Zrinski.

Triglav Predanovci : Phönix 4:0
Strelci za Triglav: Žan Zrinski, Nejc Potokar, Ines Ranko in Alan Nemec.

Moravske Toplice : Lipovci 0:2
Strelca za Lipovce: Luka Vegič in Blaž Mujdrica.

Članice
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 0:13
Strelke za M.Toplice: Petra Dervarič 7, Tjaša Vrečič 2, Laura Schmidlechner 2,Tanja Könye in Lara Črnko.

Člani
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 7:4
Strelci za Triglav: Tomaž Panker 3, Tadej Mikola 2, Tadej Horvat in Anže Fujs.
Strelci za M.Toplice: Sašo Dervarič 2, Dejan Kučan in Peter Fras.

Triglav Predanovci : Lipovci 5:4
Strelci za Lipovce: Dominik Mesarič, Uroš Stanko, Martin Mesarič in Robert Mesarič.
Strelci za Triglav: Anže Fujs 4 in Tomaž Panker.

Moravske Toplice: Lipovci 1:5
Strelec za M.Toplice: Srečko Dragojlovič.
Strelci za Lipovce: Gorazd Zajc 2, Erik Balažic in Uroš Stanko 2.

(jč)
Misel dneva
"Človeka boste najbolje spoznali, če ga opazujete kako se obnaša, ko se nekaj deli brezplačno." I. Andrić
Morda niste vedeli
Minuli teden so na ribji borzi v Tokiu prodali za 31.000 evrov 180 kilogramsko modro plavuto tuno. Kupec, ki ima verigo restavracij s sušijem je dejal, da ne more verjeti, da je moč kupiti tako dobro ribo za tako malo denarja. V letu 2013 je namreč taisti kupec porušil rekord na isti borzi. Za 220 kilogramsko tuno je odštel neverjetnih 1.3 milijona evrov. Prav modro plavuta tuna je med gurmani najbolj cenjena. Več kot 60% svetovnega ulova tune pokupijo Japonci, ki so s tem krivi, da je modro plavuti tun zaradi preobilnega izlova pred iztrebljenjem.