Aktualno

Pričakovanja uresničena - izenačeno v vseh srečanjih

Napovedi za letošnje dvoransko prvenstvo Slovenije v hokeju na travi so se več kot uresničile. Že prvi tekmovalni dan je namreč prinesel obilico izenačenih dvobojev, ki so bili praviloma odločeni v zadnjih trenutkih dvobojev. In to v vseh konkurencah, tudi tistih najnižjih.

V športni dvorani Osnovne šole III v Murski Soboti smo v preteklosti videli že vse kar nudi dvoranska oblika hokeja na travi. V tokratni 24. izvedbi prvenstva Slovenije pa so z napetimi boji začeli najmlajši. Da so bila srečanja res izenačena govori dejstvo, da sta v vseh srečanjih po obe ekipi dobivale točke. Sistem točkovanja je namreč v hokeju na travi nekoliko drugačen, saj zmaga prinaša 5 točk, remi 2 in poraz za gol ali dva eno točko. Tako smo v vseh srečanjih videli zmage zgolj za razliko enega ali dveh golov. To pa je v nižjih selekcijah, kjer en izstopajoči posameznik odloči tekmo zelo redek dogodek.

Napeto in izenačeno je bilo tudi v ostalih tekmah nižjih selekcij, kjer moramo posebej

omeniti tekmo 16-letnikov Lipovec in Moravskih Toplic. Omenjeni igralci so prikazali zelo borbeno tekmo katero so krasile domiselne poteze, dvoboj pa je bil odločen že po preteku igralnega časa, ko so kadeti Lipovec morali izvesti le še kratki kot, iz česar so dosegli zmagoviti zadetek.

Pred tekmami članov so najprej prekrižale palice članice Triglava in Moravskih Toplic. Slednje so vlogo favoritinj povsem upravičile z visoko zmago, škoda pa je, da v ekipi Triglava ni Danijele Gomboc, ki se je odločila le za igranje na prostem. Vrsto let naša najboljša igralka lahko v svoji ekipi igra na vseh položajih in prav taka igralka manjka tokratni ekipi. Morda pa se bo do konca prvenstva še premislila in okrepila svojo ekipo. V primerjavi z lansko zasedbo pa manjka tudi Andreja Rituper, ki igra za zagrebški Zrinjevac, kot posojena igralka.

Uvodno srečanje članskih ekip Triglava in Moravskih Toplic je že nakazalo, da bo prvenstvo v tej selekciji bolj izenačeno kot v preteklosti. Čeprav so igralci Triglava povedli že v 2. minuti je srečanje v nadaljevanju bilo bolj izenačeno kot kaže izid. Triglavova igra je slonela na odličnem Anžetu Fujsu, ki je sicer član avstrijskega WAC-a, za Triglav pa igra kot posojeni igralec ter na izvrstnih obrambah Simona Domjana, ki je v obup spravljal napadalce Moravskih Toplic. V igri Moravskih Toplic pa je bilo videti, da so letošnje prvenstvo vzeli bistveno bolj resno kot v preteklosti. Ne moremo jim očitati slabe telesne pripravljenosti, niti domiselnosti v igri, a ekipa rabi igralca, ki bo iz pol priložnosti dal zadetek. Porazu pa je botroval tudi obupno slab izkoristek kratkih kotov. Drugi članski dvoboj je ponudil povsem drugi sistem igranja. Če smo v prvem srečanju videli hiter hokej s protinapadi, se je v drugem dvoboju videlo, da gre bolj za obrambno igro, kjer je vsaka ekipa imela prvo željo ne dobiti zadetka. V tem sistemu igranja so manj napak naredili igralci Triglava, ki so se po zaostanku za gol vrnili v igro, povedli za zadetek, razliko na dva pa so naredili v izdihljajih dvoboja, ko so igralci Lipovcev ostali brez enega moža na igrišču. Zadnji dvoboj med Moravskimi Toplicami in Lipovci je bil najbolj izenačen od vseh članskih srečanj. Če je res, da v športu zmaga vedno boljši, potem ni kaj dodati in je zmagovalec pravi. A tako kot je zmagala ekipa Lipovcev bi lahko zmagala tudi ekipa Moravskih Toplic. In ne bi bilo nezasluženo. Spet pa so si slednji poraz zakuhali sami, saj se je še enkrat ponovila diagnoza: kronična neučinkovitost. Kljub temu pa se poraja občutek, da ob trikrožnem sistemu še ni nič odločeno in prav zato se že z nestrpnostjo pričakuje naslednji vikend, ki bo prinesel nove dvoboje. Tudi naslednja hokejska srečanja bodo v Murski Soboti, a za letos zadnjič, saj se v nadaljevanju prvenstvo seli najprej v Puconce nato pa v Ljutomer.
U10:
Lipovci : Moravske Toplice 2:1 (1:1)
Strelca ta Lipovce: Alen Maučec in Lucija Toplak.
Strelka za M. Toplice: Danaja Škrilec.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 4:6 (1:2)
Strelci za M.Toplice: Ema Vöröš, Nina Vink in Danaja Škrilec.

Lipovci : Triglav Predanovci 1:0 (0:0)
Strelec za Lipovce: Alen Maučec.

U12
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3:4 (2:2)
Strelci za M.Toplice: Laura Schmidlechner, Niko Gjergjek in Alex Elijaš.
Strelci za Triglav: Tilen Car 2, David Car in Domen Dšuban.

U14
Lipovci : Moravske Toplice 6:5 (2:2)
Strelci za Lipovce: Luka Vegič 3, Blaž Toplak, Blaž Berden in Lucija Toplak.
Strelca za M.Toplice: Filip Bencik 3 in Melanie Smodiš 2.

U16
Lipovci : Moravske Toplice 3:2 (2:1)
Strelec za Lipovce: Luka Vegič 3.
Strelca za M.Toplice: Filip Bencik im Gregor Trplan.

Lipovci : Triglav Predanovci 6:2 (2:2)
Strelci za Lipovce: Jure Gruškovnjak 3, Luka Vegič 2 in Blaž Mujdrica.
Strelec za Triglav: Mitja Dšuban 2.

Članice:
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 6:0 (4:0)
Strelke za M.Toplice: Tjaša Vrečič, Petra Dervarič 2 in Tanja Könye 3.

Člani:
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 7:3 (4:1)
Strelci za Triglav: Anže Fujs 3, Sebastjan Černel, Tadej Horvat, Tomaž Panker in Domen Godina.
Strelci za M.Toplice: Matej Kelemen, Peter Fras in Julien Panker.

Lipovci : Triglav Predanovci 2:4 (1:1)
Strelca za Lipovce: Franc Maučec in Robert Mesarič.
Strelca za Triglav: Anže Fujs 2 in Tomaž Panker 2.

Lipovci : Moravske Toplice 2:0 (1:0)
Strelca za Lipovce: Uroš Stanko in Martin Mesarič.
(jč)
________________________________________
Misel dneva
"Pravih prijateljev se ne da kupiti. Tisti katere lahko kupiš pa ponavadi stanejo več, kot so vredni."
________________________________________
Morda niste vedeli
Raziskave so pokazale, da ima kar 72 % ročajev od nakupovalnih vozičkov prisotnost fekalnih bakterij, pri kar polovici pa so našli prisotnost Escherichio Coli. Na teh ročajih je več fekalnih bakterij kot na poklopcih javnih stranišč (zaradi razkuževanja le-teh).
________________________________________
Spoštovani prejemniki e-novic Hokejskega kluba Moravske Toplice
Za nami je še eno leto. Minilo je prehitro in vsak zase mu naj da oceno. Za prihajajoče pa Vam želimo, da naj bo polno lepih trenutkov, polno druženja z osebami, ki jih imate radi, predvsem pa polno pozitivne energije. In ker smo prijatelji športa ne pozabite: še vedno velja "Mens sana incorpore sano!". Dodajmo le - v zdravem okolju. Srečno 2015.
(Uredništvo e-novic)