Aktualno

Člani brez točk iz Bratislave

Minuli vikend je bil za slovenske ljubitelje hokeja na travi eden od tistih, katerih se ne bodo spomnili z veseljem. Še sreča, da so igralke Moravskih Toplic iztržile neodločen rezultat v srečanju z madžarskimi prvakinjami, sicer bi bile točke zgolj pobožna želja.

Na srečanje igralk Moravskih Toplic in igralk AHC Budapest, ki so redne udeleženke tekem evropskega pokala v dvorani, so se prve podale s povsem pomlajeno ekipo, saj sta od igralk udarne postave bili prisotni le Petra Dervarič in Tanja Könye. A klub temu so naše igralke bile tiste, ki so diktirale tempo, za ugodnejši rezultat pa bi bila potrebna boljša učinkovitost v napadu. A za tako mlado ekipo je tudi to spoštovanja vreden rezultat in kaj verjetno bo ta točka dovolj za finale srednje evropske lige. Medtem, ko so bile članice v

Zelini so se člani odpravili na odigranje 1. in 2. kola interlige v slovaško prestolnico Bratislavo. Igralci Lipovcev so imeli za nasprotnika oba domača predstavnika medtem, ko so se igralci Moravskih Toplic zoperstavili kluboma iz Madžarske. V prvem srečanju so se pomerili s starimi znanci, ekipo Epitök. Povsem enakovreden polčas se je končal z 2:2 v drugem delu pa so igralci Moravskih Toplic uigravali igranje brez vratarja, kar se jim ni obneslo, saj so v tem delu srečanja dobili kar štiri zadetke. Po tem pa rezultata ni več dalo spremeniti. V drugen srečanju so imeli za nasprotnika moštvo Soroksari, katero ljubitelji hokeja na travi bolj poznajo pod imenom Rosco. Prav Soroksari pa je bil lanski prvak interlige. Da je tudi to srečanje bilo izenačeno potrjuje izenačen rezultat ob polčasu, pa tudi nekaj minut pred koncem je bilo 5:5. Tedaj je pa zaradi dolgega jezika šel na kazensko klop Uroš Temlin, za njim pa zaradi grobega naleta še Tadej Škrilec in v igri 4 na 2 Sašo Dervarič in Julien Panker nista imela možnosti za obrambo rezultata ali morda celo za kaj več. Toda v Moravskih Toplicah so kljub temu zadovoljni in se veselijo že naslednjih tekem.

Člani Lipovcev so imeli za nasprotnika dve odlično fizično pripravljeni slovaški ekipi Za povrh imata tako Rača kot Šenkvice zelo dolgo klop in neredko menjajo vse igralce hkrati. V tem je razlog, da so naši prvaki bili prekratki za odmevnejša rezultata. Seveda je tu še kronični problem z uporabo telovadnice, saj morajo člani Lipovcev večino treningov še sedaj opraviti na prostem. A v Lipovcih so se po takih težavah vedno pobrali in ne dvomimo, da se ne bi tudi tokrat.

Prihajajočo nedeljo bo odigran že prvi turnir domačega prvenstva. Prizorišče bo športna dvorana Osnovne šole III v Murski Soboti, kjer bo odigran tudi naslednji turnir 4. januarja prihodnje leto. Zatem se dogajanje seli najprej v Zeleno dvorano v Puconce za konec pa še v Ljutomer, kjer bo finalni turnir.

Članice, srednje evropska liga, Zelina (HR)
AHC Budapest (H) : Moravske Toplice 1:1 (1:1)
Strelka za M.Toplice: Petra Dervarič

Člani, Interliga, Bratislava (SK)
Šenkvice (Svk) : Lipovci 4:1 (2:1)
Strelec za Lipovce: Uroš Stanko.

Moravske Toplice : Epitok (H) 3:9 (2:2)
Strelca za M.Toplice: Dejan Küčan in Sašo Dervarič 2.

Rača (Svk) : Lipovci 4:3 (2:1)
Strelci za Lipovce: Aleš Pavlinjek, Uroš Stanko in Martin Mesarič.

Soroksari (H) : Moravske Toplice 7:5 (2:2)
Strelci za M.Toplice: Matej Kelemen, Julien Panker, Tadej Škrilec in Sašo Dervarič 2.
(jč)
________________________________________
Misel dneva
"Ljubezen je slepa. Poroka ti povrne vid."
________________________________________
Morda niste vedeli
V našem osončju je kar 5000 kometov. Na enemu od teh je nedavno pristala raziskovalna sonda.