Aktualno

Zadela tudi vratarka Dervaričeva

Po polovičnem uspehu igralk Moravskih Toplic v prvih dveh kolih srednje evropske lige so se naše igralke minuli vikend podale v hrvaško Zelino, kjer je bilo odigrano tretje in četrto kolo omenjenega prvenstva. Napetost v ekipi je bila kar velika, saj so se dekleta še enkrat več podala na gostovanje zelo zdesetkana. Razlog? Bolezen, šolske in službene obveznosti. In prav zato jim je bil na kožo pisan program, ki jim je za uvod dal lažjega nsprotnika. Igralke Trešnjevke so bile nasprotnice po meri, saj so že prve minute pokazale kdo je gospodar na igrišču. Mlada in zadnje čase v igri zelo napredujoča mladinka Tjaša Vrečič je namreč mrežo nasprotne vratarke zatresla že v prvi minuti. V nadaljevanju so se med strelke vpisale prav vse igralke, tudi vratarka Dervaričeva. V dvoranskem hokeju je namreč dovoljena (in se precej uporablja) možnost, da vratarko zamenja igralka v polju ali pa da vratarka, če ni močnega pritiska nasprotnic na njen gol, igra kot igralka, le da mora imeti dres drugačne barve. To možnost je uveljavil trener Zadravec in Dervaričevo poslal v igro. V enem od napadov je Petra Dervarič, sestra vratarke Sandre, slednji podala na drugo vratnico, kjer je le-ta s strelom po tleh premagala kolegico iz nasprotne ekipe. Nadaljevanje je bila zgolj rutina.

Vsi prisotni v dvorani so imeli velika pričakovanja od popoldanskega srečanja med domačo Zelino in našimi predstavnicami. Čeprav gre za dve zelo izenačeni in dobri ekipi, damačinkam doslej še ni uspelo premagati igralk Moravskih Toplic na uradni tekmi. Prav zato so domači gledalci, ki so odlični poznovalci hokeja na travi že po malem nestrpni in skoraj zahtevajo prvi skalp. Pa se tudi tokrat ni začelo po njihovih notah. Spet je bila prva strelka Tjaša Vrečič, a je veselje bilo kratko saj so domačinke le minuto pozneje rezultat poravnale, pred odmorom pa dobile rezultatsko prednost. Sledile so minute Mateje Grah, ki je najprej v prvih trenutkih drugega dela zadela iz kazenskega strela, zatem pa še iz kratkega kota. Domačinke so z drugim zadetkom Žigrovičeve sredi drugega dela še enkrat izenačile, za končnih Zelina 3, Moravske Toplice 4 pa je poskrbela Petra Dervarič, ki je s pravim slalomom v nasprotnikovem strelnem polkrogu premagala vratarko Tadičevo z backend metom. V zelo dopadljivem srečanju je prave poteze vlekel tudi trener Zadravec, ki je z rotiranjem igralk v obrambi dodobra mešal štrene nasprotnic.

Prihajajoči vikend bodo članice še enkrat potovale v Zelino, na pomembno srečanje z madžarskimi prvakinjami, ekipo AHC Budapest. Zmaga bi jim že praktično odprla vrata v finale, saj imajo v nadaljevanju rednega dela tekmovanja še dva dvoboja, z obema ekipama Mladosti. Prihajajoči vikend se bodo na prvo gostovanje podali tudi člani. Igralci Lipovcev in Moravskih Toplic bodo v nedeljo šli na težko gostovanje v Bratislavo.

Članice, srednje evropska liga
Trešnjevka : Moravske Toplice 0:12 (0:6)
Strelke za M.Toplice: Tjaša Vrečič, Petra Dervarič 2, Mateja Grah 2, Tanja Könye 4, Iva Marič in Sandra Dervarič.

Moravske Toplice : Zelina 4:3 (1:2)
Strelke za M.Toplice: Tjaša Vrečič, Mateja Grah 2 in Petra Dervarič.

(jč)

Andraž Nemec predstavnik ZHNTSV torek, 16. decembra 2014 se je v hotelu Union v Ljubljani zgodila skupščina Olimpijskaga komiteja Slovenije, ki pa je imela letos pridih volilne skupščine. Z položaja predsednika OKS se umika g. Jože Kocjančič, ki je bil na položaju predsednika od formiranja te krovne športne organizacije. Prav zato je tokratna skupščina imela posebno težo, tudi za našo panožno zvezo. Hokej na travi, kot olimpijski šport ima namreč na taki skupščini dva glasa, kar pomeni, da je naša odločitev pomembna za vsakega kandidata.

Predstavnik ZHNTS na skupščini je bil Andraž Nemec, ki je ob izvolitvi Bogdana Gabrovca med prvimi segel v roke novemu predsedniku.
(jč)
Misel dneva
"Ko se ljudje bojijo oblasti je to diktatura. A ko je oblast strah pred narodom, je to svoboda." T. Jefferson
Morda niste vedeli
V našem telesu je 100 milijard nevronov (živčnih celic). Če bi jih po dolgem združili enega za drugim, bi dobili povezavo dolgo 200.000 km.