Aktualno

Anže Fujs prvi hokejist turnirja v Zelini

Hokejski klub Zelina res zna z organizacijo turnirjev. Vsega teden po turnirju za igralce nižjih selekcij, so minuli vikend že pripravili turnir za člane in članice v Zelini, kjer se vsako leto le nekaj dni pred ''dnevom Vukovarja'' spomnijo tam padlega člana in igralca zelinskega kluba.

Tokrat so se turnirja ''Zima'' (kar je bil vzdevek omenjenega hokejista) udeležili vsi trije slovenski klubi v konkurenci članov in obe ženski članski ekipi. Turnir so zaznamovali zelo izenačeni in kvalitetni boji, tudi s klubi iz slovenske zasedbe. V predtekmovanju je zagotovo najbolj prijetno presenetila ekipa Triglava, ki je sicer v uvodnem srečanju igrala neodločeno z domačini, ekipo Zeline, potem pa suvereno premagala oba nasprotnika. Zmega in remi sta bila izplen ekipe Lipovcev, medtem ko so najslabše začeli igralci Moravskih Toplic, ki so po prvem delu bili brez točk, predvsem zaradi službene odsotnosti

obeh vratarjev. Prav ekipa Moravskih Toplic pa je v nadaljevanju najbolj prijetno presenetila. V uvodni tekmi drugega dne so najprej premagali lanske zmagovalce, ekipo Trešnjevke, v tekmi za peto mesto pa še domačine, ekipo Zeline in to po zelo dobrem dvoboju. S to zmago so si tako priigrali končno 5. mesto. Potem, ko sta ekipi Triglava in Lipovcev v svojih skupinah zasedli prvi mesti sta se v pol finalu pomerili z prvo in drugo ekipo Mladosti. V obeh tekmah smo videli zelo zanimiva in do zadnjega piska negotova dvoboja, v katerih je na srečanju med Triglavom in prvo ekipo Mladosti zmagovalca moralo določiti izvajanje kazenskih strelov. V tej ruleti je krajše potegnil naš predstavnik, kakor tudi v srečanju med Lipovci in drugo ekipo Mladosti. Tako sta se za 3. mesto medsebojno udarila Triglav Predanovci in Lipovci. V tekmi preobratov po rednem delu nismo dobili zmagovalca, tako da je bilo potrebno spet izvajati kazenske strele. Tu so zmagovalca odločile izkušnje, saj so prav Lipovci tista ekipa, ki je na številnih tekmah evropskega pokala imela mirno roko, ko je to bilo najbolj pomembno. Po videnem nas čaka zelo izenačeno domače prvenstvo.

V konkurenci članic so igralke Moravskih Toplic prišle kot lanske zmagovalke (ob pomoči igralk Triglava). Letos pa sta obe ekipi nastopali samostojno, saj se je pri Triglavu v ekipo vključilo več igralk, ki so turnir porabile za nabiranje izkušenj. In tu jim je šlo uspešno, saj so igralke Triglava na koncu v tekmi za 3. mesto po zadetku Grahove v izdihljajih srečanja premagale ekipo Budimpešte. Igralke Moravskih Toplic so igrale za končno 5. mesto in prav tako ob koncu srečanja dobile tretji zadetek in tako bile poražene z 2:3.

Ob koncu turnirja je organizator izbral najboljšega igralca oz. igralko v obeh članskih konkurencah. Titula za najboljšega članskega igralca je tokrat pripadla Anžetu Fujsu, ki je z igro navduševal skozi celoten turnir.

Članice:
Mladost II : Triglav Predanovci 0:6
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 4:2
Moravske Toplice : Zrinjevac 0:5
Zrinjevac : Triglav Predanovci 4:1
Moravske Toplice : Mladost II 5:1
za 5.mesta :Moravske Toplice : Zelina 2:3
Polfinale: Mladost I : Triglav Predanovci 3:0
za 3. mesto: Budapest : Triglav Predanovci 0:1

Člani:
Zelina : Triglav Predanovci 4:4
Moravske Toplice : Lipovci 0:7
Triglav Predanovci : Maraton 7:1
Lipovci : Trešnjevka 3:3
Moravske Toplice : Mladost 1:7
Triglav Predanovci : Mladost II 5:1
Mladost I : Lipovci 3:3
Trešnjevka : Moravske Toplice 6:7
za 5. mesto: Moravske Toplice : Zelina 2:1
polfinale: Triglav Predanovci : Mladost I 3:3, 4:6 -po kazenskih strelih
polfinale: Lipovci : Mladost II 2:3
za 3. mesto: Triglav Predanovci : Lipovci 3:3, 5:6 -po kazenskih strelih

(jč)
Misel dneva
"Ko stvari ne grejo v pravo smer, ne pojdi za njimi."

Morda niste vedeli
Že pred meseci smo napovedali pristanek modula Philae na kometu. Še nekaj informacij: Komet 67P je dolg 4,5 km in širok 4 km. Zaradi majhne gravitacije tehta sicer 100 kilogramski modul na kometu le 1 gram. Da je sonda Rosetta prišla do kometa je opravila 6 milijard kilometrov. Sam komet pa je oddaljen ogrog 55. milijonov kilometrov.