Lipovcem Adria cup za 14-letnike

Če moramo kaj priznati hrvaškim hokejskim delavcem je to neverjetna sposobnost organiziranja turnirjev različnih kategorij. In eden takih je potekal minuli vikend v Poreču, kjer so se pomerili klubi iz štirih držav v kategoriji U10, U12 in U14.

Tridnevno tekmovanje je potekalo v športni dvorani Žatika, ki je bila zgrajena za potrebe igranja tekem evropskega prvenstva v rokometu za člane. Ja, hrvati igrajo hokejske tekme v prestižnih dvoranah, v Sloveniji pa hokejisti s težavo dobijo dvorane za tekme interlige in državnega prvenstva tudi tam, kjer je dvorana že dodobra načeta od ostalih športov. Ja tako je, če se lahko šopiri vsak lokalni matador in si lasti oblast.

Čast slovenskega hokeja (tokrat dvoranska verzija) sta branila HK Lipovci s selekcijo U10 in U14, ter Moravske Toplice, ki so sodelovale z igralci selekcij U12 in U14. V najnižji

selekciji je Lipovcem uspel lep podvig. Čeprav so bili v Poreču z zelo mladimi igralci od katerih nekateri igrajo hokej dokaj kratek čas, jih je trener Gorazd Zajc uspel tako pripraviti, da so zasedli odlično četrto mesto ob dejstvu, da so zgrešili stopničke zaradi dveh golov slebše gol-razlike. A leto bo kaj kmalu na okrog in že se bo pojavila nova priložnost. Dvanajst letniki Moravskih Toplic so v konkurenci osmih klubov osvojili šesto mesto. Bolj kot rezultat je razveselila dopadljiva igra, saj so v prav vseh tekmah bili vsaj enakovreden nasprotnik. Ekipi manjka dodana vrednost v obliki dobrega strelca in ko se bo to zgodilo bo prišel tudi rezultat. Izredno zanimivi boji so bili v selekciji 14-letnikov. Prav škoda je, da so v ekipi Moravskih Toplic po prvi tekmi za ta tekmovalni dan ostali brez odličnih Filipa Bencika (povišana temperatura) in Laure Schmidlechner (padec in posledično poškodba kolena), saj bi kaj lahko gledali slovenski finale. A ponos slovenskih 14-letnikov so odlično ubranili igralci Lipovcev, ki so v finalu premagali vrstnike iz najbolj trofejnega kluba iz Hrvaške, igralce Jedinstva. Vegič, Toplak, Berden in ostali so hitro povedli, si do polčasa naredili prednost dveh golov in do konca v stilu svojih starejših vrstnikov pripeljali tekmo do konca. Moravskim Toplicam pa je pripadlo četrto mesto. Igralce obeh klubov, zlasti Lipovcev, je spremljalo obilo staršev, ki so pripravili tudi odlično navijaško kuliso.

Po turnirju je potekal še hokejski peteroboj, (kombinacija več hokejskih veščin) in tudi tu je bil zmagovalec iz Lipovcev. Blaž Toplak si je s tem izboril brezplačno bivanje v hotelu Diamant za prihodnje leto, Melanie Smodiš iz Moravskih Toplic pa je bila druga. Organizatorji so že takoj po koncu tekmovanja obljubili, da imajo že za naslednje leto obljubo lastnikov dvorane, da so hokejisti spet dobrodošli in takrat bo za vse nova možnost za dokazovanje.

U10, Poreč
Lipovci : Concordia 0:5
Zrinjevac : Lipovci 2:0
Lipovci : Mladost 3:2
Viktorija Lipovci 1:1
Lipovci : Zelina 3:1

U12, Poreč
Moravske Toplice : Trešnjevka 8:1
Neusiedel : Moravske Toplice 2:1
Moravske Toplice : Zelina 4:6
Trst : Moravske Toplice 2:10
Mladost : Moravske Toplice 4:1

U14, Poreč
Moravske Toplice : Mladost 5:3
Zelina : Lipovci 1:3
Zrinjevac : Moravske Toplice 6:3
Lipovci : Viktorija 2:1
Moravske Toplice : Lipovci 0:4
Mladost : Lipovci 1:6
Moravske Toplice : Zelina 1:3
Lipovci : Zrinjevac 1:2
Jedinstvo : Moravske Toplice 3:2
Moravske Toplice : Viktorija 6:3
Lipovci : Jedinstvo 3:0 (Finale)
(jč)
________________________________________
Misel dneva
"Na svetu ni lakote zato, ker ne bi mogli nahraniti revnih, ampak zato, ker ne moremo nahraniti bogatih."
________________________________________
Morda niste vedeli
Škotska je v letu 2013 z obnovljivimi viri energije (sončne in veterne elektrarne) pokrila potrebe po elektriki za 3.100.000 gospodinjstev (več, kot jih je na Škotskem) in s tem pokrila 18% celotne potrebe po elektriki v Veliki Britaniji.