Aktualno

Obilica izenačenih tekem

Jesenski del igranja hokeja na travi na prostem se je z minulim vikendom končal in še preden bodo prve tekme v dvorani, morajo v vseh klubih opraviti pregled opravljenega dela v prvi polovici prvenstva.

Naši klubi so v jesenskem delu v konkurenci članov imeli svoja predstavnika v srednje evropski ligi - interligi (Lipovci in Moravske Toplice), po dvokrožnem sistemu pa so bile odigrane tekme domačega prvenstva. Žal že drugo leto v interligi ni ekipe Triglava, ki bi po prikazanem v jesenskem delu bila povsem konkurenčna. Prav v interligi je po izstopu predstavnika Avstrije in po že nekaj letni odsotnosti hrvaških klubov konkurenca nekoliko

slabša, a še vedno je to tekmovanje brez katerega bi našim klubom trda predla. Toliko bolj, ker se jim ni posrečil vstop v hrvaško-slovensko ligo po sistemu tekmovanja članic. To je tudi razumljivo, saj imajo Hrvati tako močno prvenstvo, da njihovi predstavniki ne morejo odigrati še tekem interlige, prav tako pa bi vstop slovenskih ekip prinesel dodatne tekme in s tem dodatne stroške. S tem pa dobimo odgovor na vprašanje, kaj bi hrvaški klubi pridobili z vstopom slovenskih klubov.

Če pogledamo v zakulisje omenjenega tekmovanja (interlige) moramo priznati, da je tekmovanje v zadnjih letih bolje organizirano, kot v prvih. Ni odpovedi tekem, niti prestavljanja terminov, občutek pa je, da se je tudi sojenje bistveno izboljšalo. Prav sojenje je bila v preteklosti šibka točka tekmovanja, zlasti pri Madžarih. Ob dejstvu, da pri rezultatih ni bilo praktično na nobeni tekmi velike rezultatske razlike lahko zaključimo, da so tekme bile izenačene, kar je dobro za hokej. Na tekmah, kjer se igra po ključu igranja ''mačke z mišjo'' hokej ne pridobiva in v tem stanju je razveseljivo videti na vrhu spet slovenskega predstavnika. Ekipa Lipovcev je prvenstvo odigrala prepričljivo, na krilih izkušenih igralcev katerim se je priključilo več mladincev. Ni dileme, da je jesenski del najbolj zaznamoval Martin Mesarič, ki je bil kralj sredine igrišč, odlično pa se je vklapljal tudi v napadalne vrste. Žal so rezultatsko manj točk, kot so prikazali z igro unovčili igralci Moravskih Toplic, ki sicer niso bili povsem nadigrani na nobeni tekmi, so pa zato na vseh tekmah bili zelo neučinkoviti.

Na tekmah domačega prvenstva imamo po daljšem času zelo izenačeno prvenstvo. Že dolgo se namreč ni zgodilo, da bi vse ekipe po jesenskem delu imele po vsaj eno zmago in poraz. Seveda dela to hokej zanimiv in le želimo si lahko, da bi se zanimiva srečanja nadaljevala tudi spomladi.

Dekleta so ob domačih tekmah odigrala tekme hrvaško-slovenske lige in tu po jesenskem delu držijo odlično drugo mesto. Če izvzamemo uvodno srečanje z Mladostjo, ko je bila ekipa nepopolna je četica Aleša Zadravca vse ostale tekme odigrala z odliko, pohvalno pa je, da so se v ekipo odlično vključile mlade igralke. Tudi v domačem prvenstvo sta ekipi povem poravnani in kaže, da bomo tudi pri članicah imeli vročo pomlad. A do tedaj je še daleč in sedaj bodo kaj kmalu klubi vso pozornost preusmerili v dvorane, saj se je dvoranski hokej pokazal kot odlično dopolnilo za zimski čas, odlično pa je sprejet tudi s strani gledalcev. Tako bodo naraščajniki Moravskih Toplic in Lipovcev že prihajajoči vikend odpotovali na močan turnir v Poreč, kjer bodo klubi iz štirih držav, le teden pozneje pa bo močan turnir v hrvaški Zelini, kjer so članice Moravskih Toplic lani bile zmagovalke.
(jč)
________________________________________
Misel dneva
"Razumen človek se prilagaja svetu, nerazumen uporno prilagaja svet sebi. Zato je ves napredek odvisen od nerazumnega človeka." Shaw
________________________________________
Morda niste vedeli
Čeprav površina Slovenije predstavlja manj kot 0.004% celotne Zemljine površine in Slovenci predstavljamo le 0.033% človeštva, v Sloveniji živi kar 1% vseh znanih živečih vrst živih bitij na Zemlji in več kot 2% celinskih vrst – oziroma vsaj vsaka stota znana vrsta vseh današnjih živih bitij in vsaj vsaka petdeseta celinska vrsta.