Aktualno

Odlične obrambe Domjana za zmago Triglava v Lipovcih, članice Moravskih Toplic ponižale Zrinjevac

''Kakšen hokejski vikend!'' je verjetno rekel marsikateri poznovalec hokeja na travi v Sloveniji. In res smo minuli vikend lahko videli marsikaj od tega, kar hokej dela zanimiv. Pa ne le zato, ker smo videli na delu prav vse selekcije, temveč zato, ker je bilo dogajanje napeto, izenačeno pa tudi presenetljivo. In to tako v soboto kot v nedeljo.

Za sobotni uvod so poskrbeli deset in dvanajst letniki. Srečanja so minila v izenačenih dvobojih, morda pa lahko kot presenečenje štejemo zmago igralcev Triglava selekcije U12 nad vrstniki iz Moravskih Toplic, ki so prejšnjo medsebojno srečanje visoko dobili. A to je bil le uvod v drugo presenečenje dneva - v zmago Triglava Predanovci nad igralci Lipovcev in to kar na njihovem igrišču. Srečanje za katero sicer moramo priznati, da ni bilo posebno kvalitetno, je vse do zadnje minute potekalo v rahli premoči domačinov, ki so

imeli gol prednosti, Vsega 40 sekund pred koncem pa so gostje najprej izenačili, potem pa že v naslednjem napadu dobili kazenski strel zaradi udarca po palici v fazi strela. Odličen izvajalec je bil Tadej Mikola, ki je s tem zavil najbolj hokejski kraj v Sloveniji v črno. Kot rahlo olajševalno okoliščino bi igralcem Lipovcel lahko šteli odsotnost Balažica in Zajca, za povrh pa še začetno odsotnost Maučeca (zaradi zdravstvenih težav), a ekipa Lipovcev je letos tako suverena, da bi morala ''preživeti'' tudi tak manjko. Pri tem pa moramo omeniti še en pomemben razlog za zmago Triglava. Imenuje se Simon Domjan, 35 letni vratar Triglava, ki je dobesedno blestel v vratih in bil brez konkurence prvo ime srečanja.

Nedeljsko dogajanje so s tekmo Hrvaško-slovenske lige začinile članice Moravskih Toplic, ki so gostile vrsto let najboljšo hrvaško ekipo, Zrinjevac. Srečanje je imelo še poseben naboj, saj je prav k Zrinjevcu v letošnjem prestopnem roku, kot posojena igralka odšla Andreja Rituper, ki je v minulem letu na mednarodnih tekmah branila barve Moravskih Toplic. Prav zaradi tega so naše igralke imele velika pričakovanja, ki so se pa začela uresničevati v 23. minuti s prvim in v 32. minuti z drugim golom Danijele Gomboc. V tem delu srečanja so sicer nasprotnice še nekoliko parirale domačinkam, česar pa ne moremo trditi za drugi del, ko so domače igralke bile zelo suverene, po celem igrišču, odlično pokrivale nasprotne igralke na svoji polovici, v proti napadih pa bile domiselne in tudi učinkovite. Temperamentni ekipi Zrinjevca ni pomagal niti pritisk na oba sodnika, niti nekaj umazanih potez in komentarjev. Skratka v odlični hokejski predstavi so igralke Moravskih Toplic dale pol ducata golov tokrat dokaj nemočni ekipi Zrinjevca.

Nedelja je sicer postregla še s tekmami 14 in 16 letnikov, za konec pa so si igralci Lipovcev v dvoboju s člani Moravskih Toplic zacelili sobotno rano z visoko zmago, Srečanje je bilo še najbolj izenačeno v prvi četrtini, ko ni bilo zadetkov, tudi v drugi četrtini so gostje še nekako parirali domačinom v drugi polovici dvoboja pa že večkrat viden scenarij, ko po prejetih golih igralci Moravskih Toplic povsem popustijo in si sami grenijo življenje.

Prihajajoči vikend bodo tekme v Predanovcih, kjer se bodo ob obilici tekem nižjih selekcij v soboto ob 16.00 še enkrat udarili člani domačega Triglava in Lipovcev, v nedeljo pa bo ob 14.45 najprej srečanje članic Triglava in Moravskih Toplic, kmalu zatem pa še dvoboj članov istih ekip.

U10, Lipovci
Triglav Predanovci : Lipovci 1:3 (1:1)
Strelec za Triglav: David Car
Strelka za Lipovce: Lucija Toplak 3.

Lipovci : Moravske Toplice 1:2 (1:1)
Strelec za Lipovce: Vid Ipša Babič.
Strelca za M.Toplice: Nina Vink in Danaja Škrilec.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 7:5 (3:3)
Strelci za M.Toplice: Danaja Škrilec 3, Neja Dragojlovič in Jožek Sambt.
Strelci za Triglav: Anej Sinic, Domen Dšuban in David Car 3.

U12, Lipovci
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 1:2 (1:1)
Strelka za M.Toplčice: Danaja Škrilec.
Strelca za Triglav: Anej Sinic in David Car.

U14, Lipovci
Lipovci : Moravske Toplice 6:0 (5:0)
Strelci za Lipovce: Blaž Toplak 2, Ana Vegič 2, Luka Vegič in Laura Maučec.

U16, Lipovci
Triglav Predanovci : Moravske Toplice 0:0

Lipovci : Moravske Toplice 9:0 (2:0)
Strelci za Lipovce:Blaž Toplak 3,Blaž Mujdrica, Blaž Berden 2 in Jure Gruškovnjak 3.

Lipovci : Triglav Predanovci 5:1 (3:1)
Strelci za Lipovce: Blaž Toplak 2, Luka Vegič 2 in Jure Gruškovnjak.
Strelec za Triglav: Žan Zrinski.

Članice, HR-Slo liga, Moravske Toplice
Moravske Toplice : Zrinjevac (Hr) 6:1 (2:0)
Strelke za M.Toplice: Danijela Gomboc 2, Petra Dervarič 2, Iva Marič in Tanja Könye.

Člani, DP, Lipovci
Lipovci : Triglav Predanovci 2:3 (1:0)
Strelca za Lipovce: Martin Mesarič in Uroš Stanko.
Strelci za Triglav: Tadej Horvat, Tomaž Panker in Tadej Mikola.

Lipovci : Moravske Toplice 9:0 (2:0)
Strelci za Lipovce: Robi Mesarič 2, Martin Mesarič 5, Aleš Pavlinjek in Uroš Stanko.

Misel dneva

Nesposobni so sposobni onesposobiti sposobne.


Morda niste vedeli

 Za razliko od naših jelenov imajo pri severnih rogovje tako samci kot samice.