Aktualno

Lipovci premočni tudi za Čehe

Minuli vikend je bil res pisan na kožo hokejistom na travi. In to tako članom, ki so se potili v Lipovcih in Moravskih Toplicah, kakor tudi članicam Moravskih Toplic, ki so bile v gosteh v Zagrebu pri Trešnjevki. Odlična travnata podlaga, ter popolni vremenski pogoji za igranje so dajali možnosti, da so vsi akterji lahko pokazali hokejsko znanje. In v tem so igralke Moravskih Toplic zelo prekašale nasprotnice iz Zagreba. Trešnjevko so namreč nadigrale v vseh elementih igre in če trener Zadravec ne bi v napadu rotiral več mladih igralk, bi lahko bil rezultat še višji. Rezultat je do neke mere bil pričakovan, saj je prav Trešnjevka najmlajši hrvaški ženski kolektiv. Na tej tekmi so tako lahko dobile večjo minutažo mlajše igralke, ki so priložnost dobro izkoristile in v družbi izkušenih starejših vzornic povsem izpolnile pričakovanja trenerja. Že naslednji vikend pa bomo lahko videli pravo vrednost Moravskih Toplic. V goste jim prihaja letos zelo okrepljena ekipa Zrinjevca. Ja, to je tista ekipa kamor je v letošnjem prestopnem roku odšla naša Andreja Rituper, ki pa ni edina okrepitev tega do nedavno serijskega prvaka Hrvaške. V klub je prišla vrsto let najboljša hrvaška igralka Dolores Peranič, ki je v minulih letih igrala za Mladost, še prej pa za avstrijski Walls. Tekma bo v nedeljo ob 11.30 v športnem parku v Moravskih Toplicah.

V konkurenci članov so ta vikend bili v gosteh edini predstavniki v interligi iz Češke, igralci ekipe Hradec Kralove. Ekipa, ki je trenutno vodilna ekipa v močni češki ligi se je v srečanju z hokejisti Lipovcev predstavila kot zelo trd nasprotnik. Ekipa je namreč sestavljena iz samih starejših in izkušenih igralcev, ki vedo kaj hočejo. Prav zato je bila tekma negotova vse do zadnjih minut. Prvi so zadeli domačini v 16. minuti a so Zajcev zadetek Čehi razvrednotili z zadetkom v 24. minuti. Kot se je pozneje pokazalo so bili odločilni trenutki srečanja v 32. in 33. minuti, ko je najprej iz kratkega kota zadel veteran Maučec, le minuto pozneje pa je rezultat povišal zelo obetavni kadet Blaž Toplak, ki se pomalem na vsaki tekmi vpiše med strelce. V drugem delu srečanja sta obe ekipi imeli po več priložnosti a se rezultat ni spremenil.

Ekipa Hradec Kralove je bila v gosteh tudi pri našem drugem predstavniku v interligi, ekipi Moravskih Toplic, ki pa so odigrali še eno tekmo več v njim znanem stilu. Domačini so obvladovali prostor do nasprotnikovega 22-meterskega prostora, od tu naprej pa je spet bilo tako kot celo sezono: brez pravih zaključkov. Če pa se je že oblikovala priložnost je pa strel šel mimo nasprotnikovih vrat. Tako so nemogoče zgrešili Temlin, Fras in Kardoš, ki je celo opravil neverjetni podvig - meter pred golovo črto je zgrešil gol in zadel vratnico. Je pa srečanje ponudilo tudi hokejsko poslastico. Zadetek Emila Harija je bila mojstrovina z kakršno se lahko pohvalijo le veliki. Ponižal je celo nasprotnikovo obrambo, zatem še vratarja in zadel enega od lepših golov kar smo jih videli kdaj v Moravskih Toplicah. Je to morda znak za v prihodnje bolj učinkovito igro Moravskih Toplic?

Prihajajoči vikend bodo na delu prav vse selekcije. Epicenter hokejskega dogajanja bo tokrat v Lipovcih, kjer se bodo v soboto pomerili najprej igralci selekcij U10 in U12, zatem pa bo še članska tekma domačega prvenstva med Lipovci in Triglavom. Za uvod v nedeljsko dogajanje bo najprej že omenjeni dvoboj članic v Moravskih Toplicah, nadaljevanje pa bo spet v Lipovcih, kjer se bodo najprej pomerili igralci U16 in U14, zatem pa še člani Lipovcev in Moravskih Toplic. Zagotovo spet pred lepim številom ljubiteljev hokeja na travi.

Članice, Hr-Slo liga
Trešnjevka (Hr) : Moravske Toplice 0:11 (0:4)
Strelke za M.Toplice: Mateja Grah 4, Petra Dervarič 3, Sanja Kropec 2 in Tanja Könye 2.

Člani, Interliga
Lipovci : Hradec Kralove (Cz) 3:1 ((3:1)
Strelci za Lipovce: Gorazd Zajc, Franc Maučec in Blaž Toplak.

Moravske Toplice : Hradec Kralove (Cz) 1:4 (0:3)
Strelec za Moravske Toplice: Emil Hari.
(jč)

Misel dneva
"Ena slabost vina je tudi ta, da človek začne zamenjavati misli z besedami." Samuel Johnson

Morda niste vedeli
Če si obraz umivate z urinom, bo vaša koža mehka in čista. Urin vsebuje snovi, ki preprečuje akne in vlaži kožo. Vsekakor pa se morate sami odločiti ali bolj trpite zaradi par mozoljev na obrazu ali zaradi rednega umivanja z urinom.