V Lipovcih vse po starem

Hokejska dogajanja minulega vikenda so na igrišča privabila selekcije članic in članov. Prve so se potegovale za točke hrvaško-slovenske lige, drugi pa za zmage v srednje-evropski ligi, znani bolj kot interliga.

Članice Moravskih Toplic so tokrat imele v gosteh ekipo, ki je bila lani v krstni sezoni omenjene lige njihov prvi nasprotnik Ker je takrat trema naredila svoje so naša dekleta slavila zmago šele v zaključku srečanja, ki ni prineslo lepega hokeja. Letos je bilo precej drugače. Čeprav v ekipi že dolgo ni več Andreje Rituper, ki se je preselila k Zrinjevcu in čeprav je tekmo z roba igrišča gledala Mateja Grah, ki je močan steber obrambe (bolezen), za povrh je pa nenapovedano in mimo vseh dogovorov kariero končala Alja Mesarič, so dekleta odigrala zelo dopadljivo srečanje. Manjkajoče so namreč uspešno

nadomestile zelo obetavne Lucija Toplak, Laura Maučec in Danaja Škrilec. In prav slednja je bila prva strelka za domačinke, ki je odbito žogico spravila za hrbet gostujoče vratarke. To je bil edini zadetek v prvem delu srečanja, pa čeprav so domačinke bile ves čas boljše in igrale v glavnem na gostujoči polovici igrišča. V drugem delu srečanja se igra ni spremenila. Igralke Moravskih Toplic so spet nadzirale tok dogodkov in premoč kronale z drugim zadetkom (Tanja Kőnye), kmalu zatem pa je svoj prvi gol v novi sezoni dosegla še najizkušenejša igralka na igrišču, Danijela Gomgoc za končnih Moravske Toplice 3, Zelina 0. Že prihajajoči vikend čaka naša dekleta nov preizkus. V Zagrebu se bodo na novem igrišču na Trešnjevki pomerile z isto imensko ekipo, ki je novinec v ligi, tako, da naše igralke ne morejo bežati od vloge favoritinj.

Članski ekipi sta gostili slovaško Račo in Šenkvice. Rezultata Lipovcev spominjata na stare čase, ko je ta ekipa bila tako suverena, da je bila sposobna nekaj sezon zapored končati sezone interlige brez poraza. Tokrat so brez težav najprej premagali Račo, ki je sicer povedla v 2. minuti, a je najprej iz kratkega kota izenačil Robert Mesarič, zatem pa je stvari na svoje mesto postavil izredni Martin Mesarič, ki že od začetka sezone spet igra zelo dopadljivo, predvsem pa učinkovito. V popoldanskem srečanju je Mesaričevo učinkovitost prevzem mladi Aleš Pavlinjek, ki je od štirih zadetkov prispeval kar tri, en gol pa je tako kot na prvem srečanju spet prispeval Uroš Stanko.

Manj razloga za zadovoljstvo je v ekipi Moravskih Toplic. Napadalci so tako neučinkoviti, da je prav neverjetno, da ne zadevajo niti iz povsem čistih priložnosti. V ekipi se začenja pomalem pojavljati nezadovoljstvo, zaskrbljujoče pa je, da ni videti rešitve. Neučinkovitost se je še bolj kot v prvem srečanju izrazila v dvoboju z Račo, pa čeprav so domačini zadeli dva krat. Do majskega evropskega pokala bo potrebno nekaj narediti, sicer bo zadovoljstva na najbolj pomembnih tekmah v sezoni malo.

Prihajajoči vikend bo v Prekmurje prišla edina ekipa iz Češke, ki sodeluje v interligi, Hradec Kralove. Nasprotnik naših je premagljiv, naši ekipi pa računata na poln izplen. Srečanji bosta v nedeljo ob 11.00 v Lipovcih in ob 15.00 v Moravskih Toplicah.

Interliga, člani:
Moravske Toplice : Rača (svk) 2:3 (1:3)
Strelca za M.Toplice: Peter Fras in Dejan Küčan.

Lipovci : Šenkvice (svk) 4:1 (1:0)
Strelca za Lipovce: Aleš Pavlinjek 3 in Uroš Stanko.

Moravske Toplice : Šenkvice 0:6 (0:3)

Lipovci : Rača 6:1 (3:1)
Strelci za Lipovce: Robert Mesarič, Martin Mesarič 4 in Uroš Stanko.

Članice, hr-slo liga:
Moravske Toplice : Zelina (hr) 3:0 (1:0)
Strelke za M.Toplice: Danaja Škrilec, Tanja Könye in Danijela Gomboc.
(jč)


Misel dneva
Vesel človek je kot sonce, koder hodi - sveti.


Morda niste vedeli
V (in na) našem telesu je za skoraj 1.5 kg bakterij. V številki to pomeni, da jih je 14 000 krat več kot je ljudi na zemlji (trenutno 7,150 milijarde). Večina bakterij je potrebna našemu telesu in brez njih sploh ne bi mogli živeti.