Aktualno

Mladost premočna za pomlajene Moravske Toplice

Prvi pravi tekmovalni dan v hokeju na travi je postregel s tekmami članov za točke srednje evropske lige. Slovenska predstavnika sta gostila mlado ekipo Szent Laslo in reprezentanco mlajših članov starih do 21 let. V dopoldanskem obračunu so igralci Lipovcev najprej bili boljši od zelo dobro telesno pripravljene ekipe Szent Laslo, ki bo potem, ko se moštvo izgradi še v taktičnem planu, kaj hitro prevzelo primat najboljše madžarske ekipe. Lipovci so bili toliko boljši, da nikoli ni bilo vprašanja o zmagovalcu. Medtem pa so se igralci Moravskih Toplic srečali z reprezentanco Madžarske do 21 let. Kljub dobri predstavi jim je za zmago spet zmanjkala učinkovitost v napadu, ki že kronično mori to moštvo. V opravičilo na tej tekmi jim je tokrat bila odsotnost več igralcev iz prvega pogona. In prav priključitev le-teh v drugem srečanju je prinesla prevlado Moravskih Toplic nad igralci Szent Lasla. Krvnik Madžarov je bil motor ekipe Moravskih Toplic, Peter Fras z dvema zadetkoma. V drugem, popoldanskem srečanju so igralci Lipovcev v tekmi z 21-letniki začeli slabo in že v 2. minuti imeli rezultatski zaostanek. Rezultat je po kratkem kotu v 9. minuti poravnal Franc Maučec. Domačini so se za drugi zadetek mučili vse do zadnjih minut prvega dela srečanja, ko je svoj prvi ''srednje evropski'' gol dosegel mladi Blaž Toplak. Ko je le trenutek za tem prednost domačih povišal še Robert Mesarič je zmagovalec bil praktično znan.

Svojo prvo tekmo v drugi izvedbi hrvaško-slovenske lige so odigrale hokejistke Moravskih Toplic. Za uvod so jih v dvoboju, ki bi sicer moral potekati na igrišču Mladosti v Zagrebu, pa so se dogovorili, da bo prvo srečanje v Moravskih Toplicah, spomladi pa v Zagrebu, pričakale zmagovalke minule sezone, hokejistke Mladosti. Že na začetku srečanja se je vedelo, da bo tekma težka, saj pri domačih po odhodu Andreje Rituper, ni bilo tudi izkušene Danijele Gomboc, manjkali pa sta tudi Lara Črnko in Alja Mesarič. So se pa prvič pokazale v dresu članic zelo obetavne kadetinje Laura Maučec, Lucija Toplak in Danaja Škrilec. Odsotna pa je bila še ena novinka, kadetinja Iva Marič. Kljub mladosti (ekipa je bila v povprečju stara pod 19 let) so se dekleta dobro upirale favoriziranim Hrvaticam, zadetki pa so v glavnem imeli vzrok v neizkušenosti.

Prihajajoči vikend bo ponudil obilico tekem domačega prvenstva v več kategorijah. Najprej se bodo v sobotnem popoldnevu v Moravskih Toplicah pomerili 10 in 12 letniki, zadnja tekma dneva pa bo dvoboj članov ob 17.30 med domačimi Moravskimi Toplicami in Triglavom Predanovci. Tudi za uvod v nedeljska članska sečanja bodo poskrbeni hokejski naraščajniki, le da bodo na delu 14 in 16 letniki. Sledil bo dvodoj članic Moravskih Toplic in Triglava Predanovci, za tem srečanjem pa bo še dvoboj članov Moravskih Toplic in Lipovcev ob 16.30 uri. Zadosten razlog, da ljubitelji zdravega življenskega sloga, popoldan preživijo v športnem parku Terme 3000.

Člani, interliga
Lipovci : Szent Laslo (H) 4:1 (3:0)
Strelci za Lipovce: Robert Mesarič 2, Gorazd Zajc in Marcel Tratnjek.

Moravske Toplice : Hungaria HC (reprezentanca do 21 let) 0:3

Lipovci : Hungaria HC (reprezentanca do 21 let) 5:2 (2:1)
Strelci za Lipovce: Robert Mesarič, Franc Maučec, Uroš Stanko, Blaž Toplak in Gorazd Zajc.

Moravske Toplice : Szent Laslo 2:0 (1:0)
Strelec za M. Toplice: Peter Fras 2.

Članice, Hr-Slo liga
Moravske Toplice : Mladost (Hr) 0:5 (0:3)
(jč)


Misel dneva
"Naj tvoje življenje govori bolj na glas kot tvoja usta."


Morda niste vedeli
V moških modih je več kot 4000 m kanalčkov v katerih se ustvarjajo semenčeca. Zoritev semenčec v nadmodku traja okrog 60 dni. Gibljivi postanejo šele, ko zapustijo nadmodek. Velikost semenčeca je okrog 40 mikronov (40 milijonink metra).