Lipovci kaznovali neučinkovitost Moravskih Toplic

Uvodna tekma nove sezone v hokeju na travi je bila srečanje med Lipovci in Moravskimi Toplicami. V dvoboju za točke srednje evropske lige smo videli srečanje, kjer rezultat še zdaleč ne prikaže prevega razmerja moči na igrišču. A takoj povejmo, da zmagi Lipovcem ni kaj oporekati in je povsem zaslužena.

Že na uvodu v srečanje se je sumilo, da bo igralcem Moravskih Toplic težko, saj je manjkalo kar nekaj igralcev, ki so celo noč bili na reševanju po vodni ujmi, nekateri pa so

na tekmo prišli brez spanja. Začetek srečanja je bil zelo izenačen. Pravzaprav je celotni prvi polčas potekal v povsem izenačenem srečanju v katerem bi lahko katera koli od ekip imela vsaj tri zadetke prednosti. Ker pa se je neučinkovitost Moravskih Toplic prenesla v novo sezono so pač priložnosti izkoristili domači, gostje pa so igrali po sistemu ''zgrešiti na sto in en način''. Izenačeno in kvaliteteno srečanje je bilo tudi v nadaljevanju drugega dela, črne minute pa so se za gostujočo ekipo Moravskih Toplic začele v 41. minuti ko so domači igralci kaznovali vsako zapravljeno priložnost gostov in v treh minutah zadeli tri krat. Od tu naprej pa so igro na terenu imeli pod kontrolo igralci Lipovcev, ki so takrat, ko jim nasprotniki pustijo, da se ''razletijo'' po igrišču, zelo agresivni in garajo do zadnje minute. Prav tako je bilo tudi sedaj, in po visokem vodstvu domačih je gostom morala bila povsem na dnu, zato ni presenečenje, da se je v mreži znašlo še nekaj žogic. Res škoda, saj so igralci Moravskih Toplic v prvih 40 minutah pustili zelo dober vtis, domači pa so pokazali, da bodo tudi v prihajajoči sezoni trd oreh za vse nasprotnike. To bodo morali dokazovati že prihajajoči vikend, ko bodo gostili v tekmi interlige najprej madžarsko ekipo Szent Laslo v popoldanskem terminu pa še reprezentanco Madžarske do 21 let. Oba nasprotnika se bosta pomerila še z ekipo Moravskih Toplic vendar v navzkrižnem terminu. S tekmami bodo začele tudi članice. V srečanju hrvaško-slovenske lige se bodo pomerile z lanskimi zmagovalkami, ekipo Mladosti iz Zagreba. Člani bodo začeli ob 10.00 uri, nežnejši spol pa takoj za njimi, predvidoma ob 11.30 uri.

Interliga, člani
Lipovci : Moravske Toplice 10:0 (2:0)
Strelci za Lipovce: Martin Mesarič 3, Robi Mesarič 2, Blaž Toplak 2, Uroš Balažic 2 in Jure Gruškovnjak.
(jč)
________________________________________
Misel dneva
"Če te tvoje sanje vsaj malo ne prestrašijo, niso dovolj velike."
________________________________________
Morda niste vedeli
Slovenija je znana po močni rastlinski in živalski biodiverziteti (pestrosti). Tako na našem prostoru živi kar 175 vrst kobilic.