Aktualno

Preko vikenda obilica tekem

Konec avgustovskih dni prinaša pri slovenskih ljubiteljih hokeja na travi povsem različne skrbi. Tisti, ki se ukvarjajo s hokejsko igro z nestrpnostjo pričakujejo zanimiv turnir v hrvaški Zelini, kjer bo udeležba klubov iz treh držav. Med njimi tudi tako eminentni klubi, kot je avstrijski WAC in hrvaška Mladost, iz Slovenije pa bodo odpotovali v hrvaško Zagorje kar vsi trije klubi. Tik pred zdajci so posebno povabilo za udeležbo na turnirju dobile še članice Moravskih Toplic, ki bodo okrepljene s tremi igralkami Triglava verjetno odigrale prvenstveno tekmo v nedeljskem dopoldnevu.
Še prej bodo 14 letniki Moravskih Toplic s katerimi potuje tudi osem igralcev Lipovcev odšli na zanimivo prijateljsko tekmo z vrstniki iz Zagrebške hokejske zveze. Ta četrtek bo namreč na igrišču Trešnjevke, kjer je tudi sedež Hrvaške hokejske zveze, otvoritev novega igrišča z umetno travo, Dogodka pa se bosta odeležila tako župan Zagreba, kakor tudi predsednik Evropske hokejske federacije. Visoka gosta bosta tudi izvedla prvi udarec na novi travnati površini. To spet potrjuje večkrat omenjeno trditev, da na hrvaškem hokej na travi zelo napreduje, Zagreb pa postaja zelo močan center.

In kdo so tisti, ki imajo druge skrbi? Vsekakor tisti katerim ni vseeno kaj se dogaja z Zvezo za hokej na travi Slovenije. Kot je znano je celotno sedanje vodstvo odstopilo, 1. septembra naj bi bila izredna, volilna skupščina, klubi pa nimajo imen, ki bi pokrpala izpraznjena mesta. In ker je jesen obdobje, ko je tudi več razpisov, je skrb toliko bolj upravičena. Ker pa je do ponedeljka še nekaj dni, se bo v tem času morda našel rešitelj, ki bo ustvarjal dolgoročno vizijo tega športa.
(jč)

Misel dneva
Daj vsakemu dnevu priložnost, da postane tvoj najlepši dan v življenju.

Morda niste vedeli
Čez približno sedem mesecev bo prvič v zgodovini robot pristal na kakšnem kometu. Satelit se bo približal kometu na vsega 10 km, od tam pa bo izstreljen robot. Pot do kometa traja že slabih deset let.