Aktualno

Začne se z interligo + Otroški živ žav na igršču v Moravskih Toplicah

Hokejisti na travi so že tradicionalno med tistimi športniki, ki začenjajo jesenski prvenstva med zadnjimi. Letos je to še bolj upravičeno, saj so se tekmovalne aktivnosti minule sezone končale tik pred iztekom junija. V prihajajoči sezoni bodo naši klubi v konkurenci članov sodelovali razen v domačem prvenstvu tudi v uveljavljeni srednje evropski ligi, bolj znani kot interligi. In prav tekme interlige bodo uvodne v novo sezono. Za uvod se bosta na domači sceni medsebojno udarila naša predstavnika, Lipovci in Moravske Toplice. Srečanje bo v športnem parku Lipovci 7. septembra ob 11. uri. Ta vikend bo v

Predanovcih potekal tudi tradicionalni turnir "Sašo Fajs". Teden prej pa se bosta za ugrevanje v tekmovalno jesen turnirja v čast otvoritve novega igrišča z umetno travo v hrvaški Zelini udeležili ekipi Lipovcev in Triglava. Sezona interlige z letnico 2014/15 se bo končala z zaključnim turnirjem najboljše četverice 6. in 7. junija 2015 v slovaških Šenkvicah.
(jč)

Otroški živ žav na igršču v Moravskih Toplicah
Druga izvedba hokejskega kampa z letnico 2014 je privabila v športni park Terme 3000 v Moravskih Toplicah 18 otrok. Družabne igre, hokej na travi, zanimivi gosti in obilica plavanja so stalnica, ki praviloma vedno privabi nasmeh na lica otrok in način s katerim so skozi vseh osem let privabili v svoje vrste več sto otrok. Tokratni termin je otrokom bistveno bolj prijazen od predhodnega, saj so temperature zelo primerne za igranje. V skladu s tradicijo se bo zaključek končal v soboto, ko bodo ob 15:00 najprej staršem pokazali pridobljeno znanje, zatem pa v spomin na udeležbo v kampu dobili še lično priznanje in spominsko majico, katere tudi tokrat donira družba Radenska d.d. In za konec bo še tradicionalno obmetavanje z vodnimi baloni. S koncem kampa pa bo praktično konec tudi počitniškega lenarjenja.
(jč)

Misel dneva
Življenje je prekratko, da bi ga zapravljali zato, da bi sovražili.

Morda niste vedeli
V Sloveniji poznamo 560 vrst čebel (samo ena je medonosna) in 35 vrst čmrljev.