Aktualno

Tudi pri članicah prvi prestop v tujino

Slovenski hokej na travi je v svoji več kot 65 letni zgodovini kljub svoji majhnosti doživel številne dogodke, ki so zaznamovali posamezna obdobja. In tako se je v vseh teh letih v našem tekmovanju pojavilo več, bolj ali manj dobrih igralcev iz tujine. Na slovenskih igriščih z umetno travo smo tako srečevali Nizozemce, Angleže, pa Hrvate, Srbe, tudi Nemka se je našla, pa še koga bi izbrskali, če bi iskali po arhivu. A bistveno manj je odšlo v tujino naših igralcev. Na tem področju je v ledino prvi zaoral igralec Triglava Predanovci Gregor Fujs, kmalu za njim je iz Moravskih Toplic v avstrijski Gradec odšel še Uroš Temlin. Vse pa kaže, da ni daleč od prestopa tudi mlajši od bratov Fujs, Anže, ki bo verjetno po zadnjem avgustovskem vikendu, ko se bo v hrvaški Zelini odigral močan turnir v čast otvoritve novega igrišča postal igralec avstrijske hokejske zveze.

Toda v tem trenutku je med slovenskimi predvsem hokejistkami bolj vroča novica o prvem prestopu katere od članic v tuji klub. Tako bo v prihajajoči sezoni iz vrst HK Triglav Predanovci prestopila v hrvaški Zrinjevac igralka Andreja Rituper. Dosedanja 28 letna kapetanka skupne ekipe Moravskih Toplic in Triglava Predanovci odhaja v klub, ki je vrsto let bil serijski prvak na Hrvaškem in bil tudi redni udeleženec tekem evropskega pokala. V minuli sezoni pa jim je primat prevzela ekipa Mladosti, ki je bila najboljša tako na prostem kot v dvorani. Andreja bi naj bila v Zagrebu eno leto kot posojena igralka, seveda z možnostjo podaljšanja. In kako na prestop gledajo njene dosedanje soigralke? Vsekakor jim bo Andreja manjkala, a že pred lansko sezono je bilo v ekipi rečeno, da so vsaki igralki odprta vrata za igranje v kateri od močnejših lig. In hrvaška liga je močna, število klubov pa še narašča. Zato Rituperjevi, ki je prava hokejistka po duši lahko le zaželimo uspešno igranje in obilo hokejskih užitkov.

Andreja Rituper: ''Ponudila se mi je priložnost zaigrati v hrvaškem klubu Zrinjevac. Zaradi velike motivacije in novih izzivov sem ponudbo tudi sprejela. Podpisala sem enoletno pogodbo. Zrinjevac je lansko sezono dosegel drugo mesto v hrvaški ligi, tako v dvorani kot zunaj. Poleg mene so moštvo okrepili še z najboljšo hrvaško igralko, tako da spet ciljamo na prvo mesto. Zanima me tudi drugačen način treniranja, vodenja, organizacije, tako, da se že veselim začetka sezone."
(jč)

Misel dneva
"Če hočeš biti močan, premagaj samega sebe." italijanski pregovor


Morda niste vedeli

11. in 12. avgust sta datuma, ko je videno na nebu največ perezoidov. Gre ga utrinke ki prihajajo iz ozvezdja Perzej in so v večini majhni kot glavica od bucike. Zvezdni utrinki zažarijo na višini okrog 115 km in ugasnejo na višini okrog 75 km nad zemljo. Letijo z hitrostjo med 45 in 75 km na sekundo.