Aktualno

Želja Triglava: vrniti hokej v šole

Hokejski klub Triglav Predanovci je naš drugi najstarejši klub. V vseh letih obstoja je vpeljal številne dejavnosti, saj je prvi v Sloveniji bil organizator tekem evropsega pokala, tudi šel prvi na tekme evropskega pokala v tujino, imel prvi žensko selekcijo hokejistk, pa še za številne dejavnosti bi jim morali pripisati predznak prvi. V zadnjih letih jim tako kot vsem klubom v hokeju na travi in tudi v ostalih športih ni postlano z rožicami, a v Predanovcih so trdno odločeni, da je prav hokej na travi njihov zaščitni znak in zato ga morajo igrati še vrsto let.

Hokejski klub Triglav Predanovci je ena od sekcij, znotraj športnega društva Triglav, kateremu predseduje Tomislav Zrinski. Prvo ime hokejske sekcije je Matjaž Potokar in prav njega smo povabili na tokratni klepet.

- G. Potokar, kaj je novega v HK Predanovci?

Trenutno se v našem kolektivu ne dogajajo kake posebne aktivnosti in večina članov je na zasluženem dopustu, saj je bila sezona dolga.
- Kako ste zadovoljni z minulo sezono?
Za nami je povprečna sezona. Morda smo več pričakovali od članov, ki so drugo mesto izgubili za zeleno mizo, z ostalini rezultati pa moramo biti zadovoljni. Spet so dobro igrali igralci nižjih selekcij, moram pa omeniti, da je svetla točka cele sezone igranje članov na tekmah evropskega pokala. Rezultat je bil tam v skladu z željami.
- Kaki so obeti za naprej?
V klubu si želimo čim več mladih, ki so napolnili 18 let, vključiti v sodniško in trenersko strukturo. Volja je prisotna, s tem pa bi razbremenili Vita Fujsa, Matejo Grah in mene, ki smo največ časa prebili na igrišču kot trenerji.
- Na odstop vodstva ZHNTS so najbolj žolčno reagirali v Moravskih Toplicah. Ste tudi Vi mnenja da je odstop nepotreben?
Tudi mi smo razočarani in smatramo, da je odstop preuranjen. Toliko bolj ker smo vsi klubi z delovanjem Zveze bili zdovoljni. Poskrbeli so za licenciranja, sodniško strukturo, trenerske seminarje, vzpostavili odlične stike z tujino in res mislimo, da je ta odstop prišel ob nepravem času.
- Nekoč je Triglav bil znan po odličnem mladinskem pogonu. Je še tako?
Mi še vedno stremimo k temu, da bi čim več otrok igralo hokej na travi. Zdaj bi spet radi uvedli hokejske aktivnosti na Osnovni šoli Puconci, ki je naša domicilna šola.
- Kakšna pa je prihodnost ženskega hokeja, ki je dodobra zaznamoval vaš klub?
Žal ne vidim svetle prihodnosti. Nekaj upanja prinaša ponovni prihod hokeja v šolo Puconci, a že sedaj vemo da je to dolgotrajni proces in da rezultate ne moremo pričakovati v kratkem.
- Vaš klub je dal prvega igralca, ki igra v močni avstrijski ligi. Gregorju Fujsu se bo morda že v prihodnji sezoni priključil brat Anže. Verjetno ste ponosni na to v klubu?
Vsekakor. Res pa je tudi, da nam bosta manjkala kot igralca. Anže se bo morda priključil avstrijski ekipi že prihodnkjo sezono. Konec avgusta se odpravlja na preizkusni turnir v Zelino, kjer bo igral za obe ekipi, našo in avstrijsko.
- Imate že nastavljen datum za začetek treningov?
Ne, nimamo saj smo komaj pred kratkim končali z treningi in se sedaj odpravljamo na dopuste. Zbrali se bomo spet konec avgusta.
- Vaš klub je organizator zelo odmevnega mladinskega turnirja ''Sašo Fajs''. Obstaja v teh težkih časih za šport nevarnost, da turnirja ne bi bilo?
Ne te nevarnosti ni. Turnir je tradicionalen, je dobro obiskan in zaenkrat bo še otroški vrvež na igrišču v Predanovcih.
- Želimo vam, da bi turnir dobro uspel in da bi se vam prihajajoča sezona stekla po vaših željah.
Hvala.


Misel dneva"
Da se zlo širi je dovolj že, da dobri ljudje nič ne ukrepajo." Edmond Burke

Morda niste vedeli
Na vsakih 33 m globine se zemlja segreje za eno stopinjo.