Aktualno

Vodstvo ZHNTS v odstopu + Darko Đurič gost hokejskega kampa+Kadeti gostili Avstrijce

Nad vodenjem Zveze za hokej na travi Slovenije res visi prekledstvo. Niti ne tri leta po inavguraciji sedanjega predsednika Aleša Skaliča je omenjena Zveza spet ostala brez vodstva. Pred dnevi je namreč klubom bila poslana informacija, da je predsednik odstopil, poslednično pa celo vodstvo.
Hokejska zakonodaja je namreč taka, da se na volitvah voli listino s celim vodstvom, kar pomeni, da ko odstopi predsednik posledično odstopi celo vodstvo. V klubih so razočarani, najbolj pa bemtijo v Moravskih Toplicah, kjer so vedno bili pripravljeni na sodelovanje z ZHNTS in so tudi dali zadnje tri (od štirih) predsednikov. Neuradno je glavni razlog za odstop slaba odzivnost klubov na sklic seje, ki je bila namenjena širjenju in popularizaciji hokeja na travi, razen tega pa bi naj bilo še nekaj drugih zamer. Začuda torej razlog ni v financah, ki je danes največ krat razlog za odstope vodstev v zvezah ali klubih, ampak je vzrok tehnične narave. V klubih so tudi prepričani, da je odstop zelo prenagljen, toliko bolj ker so z delovanjem Zveze bili zadovoljni. Ne moremo mimo dejstva, da je sedanja ekipa bila zelo aktivna tako na področju izobraževanja, kakor tudi v sodelovanjem z evropsko hokejsko federacijo.
Zadnji predsednik, ki je odslužil celoten mandat je bil Franc Kučan. Možnosti, da bi si sedanje vodstvo premislilo pa praktično ni, saj je za 1. september razpisana izredna volilna skupščina.

Darko Đurič gost hokejskega kampa
Eno naših najstarejših počitniških druženj otrok v Pomurju je zagotovo hokejski kamp katerega organizirajo v Moravskih Toplicah. Ena od značilnosti kluba je obisk znanih oseb, tudi iz sveta športa. In tako so letos v prvi izvedbi gostili znanega para olimpijca, svetovnega prvaka in rekorderja Darka Đuriča. Otroci so znanemu športniku postavljali vprašanja, o treniranju, prehrani, poškodbi, predvsem se pa čudili pozitivni energiji športnika, ki nam je Slovencem že pripravil toliko veselja v invalidskem športu, pa tega vse preveč krat nismo opazili. Seveda je sledilo tudi spominsko fotografiranje in prikaz hokejskega znanja, ter seveda obljuba, da bodo sledili njegovim navodilom.

Kadeti gostili Avstrijce
V sklopu priprav kadetske ekipe Phönix iz Avstrije so se omenjeni kadeti pomerili z vrstniki iz Moravskih Toplic in bili poraženi z 4:3. Strelci za ekipo Moravskih Toplic so bili Gregor Trplan 2, Julien Panker in Aleš Malačič. Tekma je potekala v zelo težkih pogojih, saj sta tako temperatura kot zračna vlažnost presegali razumne vrednosti.
(jč)

Misel dneva"

Sposobnost, da lahko danes misliš drugače kakor si mislil včeraj, je tisto, po čemer se pametni razlikuje od neumnega." John Ernst Steinbeck