Aktualno

Ni slabše, a tudi bolje ne + Nederlof spet v Sloveniji

Končalo se je 23. prvenstvo Slovenije v hokeju na travi. Tokrat dokaj pozno, a dejstvo je da hokejisti začnejo aktivnosti na prostem med zadnjimi, saj se dvoranske aktivnosti ponavadi končajo v drugi polovici februarja, vsekakor pa mora dvorani slediti vsaj tedenska pavza pred igranjem na prostem. In kaj je prinesla sezona 2013/14 v konkurenci članov na domačih in mednarodnih travnatih terenih?

Zaradi obilice tekem je domače prvenstvo bilo zelo okrnjeno in je ponudilo zgolj peščico tekem.

Ob tem je bila najbolj prizadeta ekipa Triglava Predanovci, ki ni igrala tekem v interligi in se je odpravila na tekme evropskega pokala z le nekaj odigranimi tekmami. Na domačih travnatih terenih se tako na samem vrhu ni zgodilo nič novega. Ekipa Lipovcev se je še enkrat več sprehodila skozi prvenstvo brez poraza, kljub dejstvu, da je nekaj igralcev zlate generacije obesilo športne copate na klin. Ne moremo pa mimo dejstva, da zdaj prihaja do izraza že pred leti napovedano obdobje, ko bodo v klubu imeli prehodne težave z igralnim kadrom, saj v najboljših časih niso delali na vključevanju mladih, sedaj pa zeva praznina med odličnimi a starejšimi igralci in njihovimi nasledniki. A ne dvomimo, da bodo v našem najboljšem klubu tudi to prestali, saj na igriščih videvamo obilico mladih in dobiva se vtis, da kraj diha z klubom. Za povrh pa klub letos praznuje 50 letnico obstoja in tako ima še en razlog več za svetle poglede v prihodnost.

Letošnjo sezono je na drugem mestu zaključila ekipa Moravskih Toplic. Pravzaprav so jim to mesto podarili igralci Triglava, saj so v jesenskem delu zaradi igranja igralca mlajšega od 15 let brez predhodne ''odmrznitve igranja'' Tekmovalne komisije bili ob točke, v spomladanskem delu pa se je srečanje med Moravskimi Toplicami in Triglavom končalo z delitvijo točk. Ne moremo pa mimo dejstva, da se je tudi igra Moravskih Toplic v tej sezoni izboljšala, za kar gre zasluga predvsem trenerju Zrimu, ki je ekipi priskočil na pomoč. Če drži namigovanje, da bi se v naslednji sezoni vrnil med vratnice bivši odlični vratar Danilo Ciz, sedanji Emil Hari pa se lahko pojavlja v vlogi vratarja ali napadalca bi ta ekipa v naslednji sezoni morala biti še močnejša. Manjka le še nekaj resnosti nekaterih igralcev, ki so se tekom sezone neredno udeleževali treningov in malo več spretnosti napadalcev. Hokejisti Triglava Predanovci so po pretresih po lanski sezoni odigrali povsem dopadljive tekme. Mladi rod se dobro vključuje v ekipo in dokaj hitro prevzema primat od starejših igralcev, ki praviloma vsi prehitro končajo hokejsko sezono, za povrh pa praviloma zapustijo hokej na travi. Prav igralci Triglava so bili edini zastopnik na tekmah evropskega pokala. Lipovci, ki bi morali igrati Challenge 2 na Danskem so se igranju odpovedali zaradi prevelikega finančnega zalogaja, tako da so edino Triglavani branili čast slovenskega hokeja na travi v kategoriji Challenge 3. Uvrstitev na 5. mesto je realni domet te ekipe, vse kar bi bilo več pa bi bilo prijetno presenečenje.

Skarka, če povzamemo sezono bi lahko brez pretiravanja ugotovili, da smo v Sloveniji gledali hokej enake kakovosti kot v minulih letih, vprašanje pa je, če smemo s tem biti zadovoljni, saj se kvaliteta tega športa v Evropi in po svetu strahovito dviga. Tudi v naši soseščini, od koder so nas pogosto gledali od spodaj navzgor.
(jč)


Nederlof spet v Sloveniji
Minuli vikend je v Lipovcih potekal dvodnevni licenčni seminar za trenerje hokeja na travi. Tudi tokrat smo imeli v gosteh priznanega nizozemskega trenerja Norberta Nederlofa, ki je hokejske veščine prikazoval preko računalniške projekcije, praktični del pa na hokejskem igrišču. Kot je znano morajo imeti vsi hokejski trenerji na klopi trenersko licenco, saj sicer klub čaka finančna kazen. Tokrat so se spet najbolj številčno odzvali trenerji iz HK Moravske Toplice.
(jč)


Misel dneva

"Vse, kar lahko dosežeš brez truda in dela, nima prave vrednosti." Joseph Addison