Aktualno

Triglavu 5. mesto, Moravskim Toplicam 6.

Če je kdo pričakoval, da se hokejska sezona končuje je tokrat zagotovo zelo presenečen. Tokratni vikend je namreč na plano privabil praktično vse kategorije. Razumljivo, saj je binkoštni vikend tradicionalni termin za igranje tekem evropskega pokala, seveda tudi z našima predstavnikoma. Tokrat sta bila zgolj dva, saj se je ekipa Lipovcev zaradi finančnih težav gostovanju na Danskem odpovedala.

Prvi so začeli s tekmami hokejisti Triglava, ki so v slovaško prestolnico odpotovali prepričani, da ne morejo izgubiti statusa C III ligaša.

In to jim je tudi uspelo, čeprav so že v prvem kolu naleteli na prvega favorita prvenstva, portugalsko Lousado, ki je v preteklosti mučila tudi ekipo Lipovcev. Fantje so ob povsem solidni igri iztržili znosnih 7:1 in že naslednji dan skoraj z identičnim rezultatom vzeli mero litovskemu Ardasu. Poraz v naslednjem krogu proti Bolgarski ekipi NSA  jih je pahnil v boje za čim boljšo uvrstitev v spodnjem delu tabele, kjer so v ponedeljkovem sporedu imeli za nasprotnika  stare znance iz interlige, madžarski Epitök. Na krilih odličnih Anžeta Fujsa in Tadeja Horvata so naši podprvaki kontrolirali potek dogajanja na celem igrišču in na koncu povsem zasluženo  slavili s petimi zadetki razlike. S tem je mlada ekipa Triglava izpolnila zastavljen cilj.
To pa ne velja za ekipo članic Moravskih Toplic, ki so avstrijsko prestolnico zapustile z tremi ničlami. A dejstvo je, da bi vsaka točka bila prava senzacija. Tokratna skupina C III je bila razdeljena na dva dela. Prva je nastopala z šestimi ekipami na Dunaju, druga pa prav tako z šestimi na Portugalskem. V Dunajski skupini se je šest ekip razdelilo na dva dela, naša dekleta pa so dobila za nasprotnice ukrajinski Kolos, ki je že sodeloval v evro-ligi in velški Cardiff, klub z bogato tradicijo. Le največji naivneži so lahko pričakovali kakšen ugoden rezultat. Pozneje pa se je pokazalo, da je že zadetek valežankam bil velik dosežek. Brez pretiravanja lahko trdimo, da v tem rangu še nismo videli toliko tako dobrih ekip, saj sta ob omenjenih vrhunsko igro prikazali še litovski Tauras (igral euroligo v dvorani) in domači Post SV. In zakaj se lahko taka ekipa znajde v taki skupini? Predvsem zato, ker takrat ko zaradi finančnih težav ne gredo na tekme visokega ranga padejo v najnižjega, in potem tu strašijo z vso silo. Skratka, našim dekletom ne moremo očitati neborbenosti niti nepravega pristopa. Nasprotnice so bile enostavno toliko boljše. Kako so potekale priprave velikih ekip se je videlo med tekmo, ko so ekipe imele po več trenerjev, ki so se po radio zvezah medsebojno obveščali, kje so nasprotnice tanke. Stvari o kateri pri nas lahko le sanjamo.

Razen tega smo imeli bogato hokejsko dogajanje tudi doma. Že v soboto dopoldan so k naraščajnikom Moravskih Toplic prišli vrstniki Zrinjevca, tekme pa so prinesle nekaj zadovoljstva obema ekipama, saj so gostje slavili pri U10, domačini pa v obeh naslednjih selekcijah. V nadaljevanju so se najprej igralci Moravskih Toplic pomerili v tekmi interlige z avstrijskim Mödlingom in kljub dejstvu, da so sedem minut pred koncem vodili za tri zadetke tekmo končali neodločeno. Za povrh pa je domači vratar Hari nekaj sekund pred koncem pordečel in zapustil igrišče. V popoldanskem terminu so Lipovci bili bolj prepričljivi in se znesli nad astrijsko ekipo. Zadnja tekma domačega prvenstva je bila odigrana v Lipovcih, kjer sta se v nedeljski tekmi udarila ekipi Lipovcev in Moravskih Toplic. Po pričakovanju je slavila domača ekipa, ki pa ni bila tako prepričljiva kot v preteklosti. Sicer pa ni bilo prave potrebe, saj je nova zvezdica bila priigrana že prejšnji vikend.

Člani, Challenge III, Bratislava

Lousada (Por) : Triglav Predanovci (Slo) 7:1 (3:1)
Strelec za Triglav: Anže Fujs.

Triglav Predanovci : Ardas Rudamina (Lth)  7:2 (3:1)
Strelci za Triglav: Anže Fujs 2, Nejc Potokar, Tomaž Panker, Tadej Mikola 2 in Alen Balaž.

NSA Sofija (Bul) : Triglav Predanovci  10:1 (5:1)
Strelec za Triglav: Tomaž Panker.

Tekma za 5. mesto.

Triglav Predanovci : Epitök (H)  8:3 (2:2)
Strelci za Triglav: Nejc Potokar, Tadej Mikola, Tadej Horvat 3 in Anže Fujs 3.

Članice, Challenge III, Dunaj

Cardiff (Wal) : Moravske Toplice (Slo)  5:1 (3:1)
Strelka za M.Toplice: Danijela Gomboc.

Moravske Toplice : Kolus (Ukr) 0:13 (0:8)

Rača (Svk) : Moravske Toplice 8:0 (5:0)

Člani, Interliga, Lipovci

Moravske Toplice : Mödling (A)  5:5  (3:1)
Strelci za M.Toplice: Peter Fras, Dejan Küčan, Sašo Dervarič, Grega Domjan in Julien Panker.

Lipovci : Mödling 7:1 (3:1)
Strelci za Lipovce: Uroš Stanko 2, Feri Maučec 2, Robi Mesarič 2 in Martin Mesarič.

Člani, DP, Lipovci

Lipovci : Moravske Toplice 6:2 (3:1)
Strelci za Lipovce: Martin Mesarič 3, Uroš Stanko 2 in Feri Maučec.
Strelca za M.Toplice: Simon Kardoš in Goran Vukan.

Prijateljske tekme, Lipovci

U10

Moravske Toplice : Zrinjevac (Hr) 0:1

U12

Moravske Toplice : Zrinjevac (Hr) 3:2
Strelci za M.Toplice: Nikola Prelič, Niko Gjergjek in Danaja Škrilec.

U14

Moravske Toplice : Zrinjevac (Hr) 5:2
Strelci za M.Toplice: Filip Bencik 2, Grega Trplan, Aleš Malačič in Laura Schmidlechner.

(jč)

Misel dneva
"Medicina je tako napredovala, da praktično več ne najdemo zdravega človeka."