Aktualno

Prijeten zaključek tekmovanja nižjih selekcij

Z minulim vikendom so se končale tekme domačega prvenstva za nižje selekcije. Organizator zadnjih tekem in prijetnega druženja je bil Hokejski klub Lipovci, ki je kot uvod v tekme nižjih selekcij pripravil turnir hokejskih trojk. Ekipe z pomenljivim imenom je sestavljal en igralec ali igralka članske vrste, pa igralec selekcije U10 ali U14 in en starš. V taki zasedbi je zmagala trojka Triglava Predanovci (A.Fujs, Potokar, Nemec), ki je v finalu premagala finaliste iz Lipovce, V nadaljevanju programa so naraščajniki Moravskih Toplic potrdili prvo mesto v selekciji U10, Iz njihovih vrst pa prihajata tudi najboljša strelca (Nikola Prelič in Danaja Škrilec) ki sta s po 23 zadetki suvereno postala najboljša strelca. Ostala naslova, tako tisti v U14, kakor tudi mladinski sta šla v Predanovce ekipi Triglava, ki se je v obeh selekcijah kar sprehodil skozi prvenstvo.

Nedeljsko popoldne pa je ponudilo še dve zelo dopadljivi mladinski tekmi

V goste k našim vrstnikom je prišla kadetska ekipa Hrvaške, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo v Bratislavi. V okviru  priprav so se hrvaški kadeti najprej pomerili z našimi mladinci, ki so bili suvereno boljši in predvsem na krilih odličnega Anžeta Fujsa gospodarili po celem igrišču. Trener naših kadetov Franc Maučec je dal priložnost vsem igralcem. V drugi tekmi so se pomerili hrvaški kadeti z vrstniki iz Slovenije. V še eni lepi hokejski predstavi so sicer bili naši kadeti boljši, a v zaključkih napadov neučinkoviti in tako je bil edini izkupiček zadetek Filipa Bencika v drugem polčasu. Videno, da razmišljati pristojnim (na tekmi je bil tudi predsednik ZHNTS Aleš Skalič) o morebitnem oblikovanju kadetske selekcije za dolgotrajno delovanje.

Prihajajoči vikend nas čaka obilica hokeja. Že v soboto dopoldan bodo pri vrstnikih iz Moravskih Toplic gostovali igralci Zrinjevca, Pozneje pa se bosta udarili za točke interlige z avstrijskim Mödlingom najprej igralci Lipovcev (ob 11.00 uri) pozneje pa še igralci Moravskih Toplic (ob 15.00 uri). Vse tekme pa bodo v Lipovcih, saj bodo na športnem igrišču v Moravskih Toplicah spet za potrebe gostinstva postavili velik prireditveni šotor. Ponižujoče do športa in edinstven primer v svetu. V nedeljo dopoldan (ob 10.00 uri) pa se bodo še zadnjič letos za točke domačega prvenstva pomerili igralci Lipovcev in Moravskih Toplic.

Prihajajoči vikend, ki je v zahodni Evropi prazničen bodo odigrane tekme evropskega pokala tako za članice kot člane. Od naših ekip bodo igralke Moravskih Toplic (skupaj z igralkami Triglava) gostovale v avstrijski prestolnici kjer pričakujejo prihod v zaključne boje, medtem ko bodo igralci Triglava v kategoriji Challenge III poizkušali iztržiti čim več na turnirju v Bratislavi. O vsem bomo seveda poročali.

U10, Lipovci

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 10:1 (4:0)
Strelci za M.Toplice: Danaja Škrilec 3, Laura Schmidlechner 4, Nikola Prelič 2 in Ema Vöröš.
Strelec za Triglav: David Car.

Lipovci : Moravske Toplice 3:7 (2:4)
Strelci za Lipovce: Lucija Toplak, Laura Maučec in Alen Maučec.
Strelci za M. Toplice: Nikola Prelič 3, Danaja Škrilec 3 in Nina Vink.

Prijateljski tekmi, Moravske Toplice

Slovenija (mladinci) : Hrvaška (kadeti) 9:4 (5:2)
Strelci za Slovenijo: Anže Fujs 4, Jure Gruškovnjak 2, Tadej Horvat, Tadej Mikoila in Mitja Dšuban.

Slovenija (kadeti) : Hrvaška (kadeti) 1:4  (0:2)
Strelec za Slovenijo: Filip Bencik.

(jč)

Misel dneva
"V vseh stvareh je treba misliti na konec." La Fontaine