Moravskim Toplicam 3. mesto

Predzadnji majski vikend je bil pisan na kožo hokejistom na travi. Pravo vreme, dobri pogoji za igro in želja po uspehu so najprej gnali igralce selekcije U14, tako da so v športnem parku v Lipovcih le-ti poskušali zadovoljiti želje trenerjev in kluba. Spet so vso smetano pobrali naraščajniki Triglava, ki so suvereno osvojili naslov prvaka. V sobotnem sporedu je to bilo edino hokejsko dogajanje.

V nedeljskem sporedu pa so najprej članice Moravskih Toplic opravile gostovanje v Zagrebu,

kjer so jih gostile članice Zeline. Ta klub trenutno igra vse svoje tekme v športnem parku Mladost v Zagrebu, saj jim v domači Zelini polagajo novo umetno travo z vodno podlago. Simpatično mesto, ki diha za hokej na travi in rokomet bo tako dobilo še en odličen športni objekt, pa že sedaj so imeli dobre pogoje za delovanje. Naše igralke so se na gostovanje opravile zelo zdesetkane, saj so študijske in srednješolske obveznosti vzele svoj davek. Za povrh pa jim zmaga ne bi prinesla napredovanja na lestvici, kakor tudi poraz ne bi pomenil padca na tabeli. A kljub temu so bile naše igralke povsem enakovredne nasprotnice in zgolj domačima sodnikoma gre zahvala, da je zmaga ostala doma. Morda še najbolj nazorno stanje na igrišču opisuje izjava trenerja Zadravca, ki je dejal:''v hokeju sem doživel že marsikaj, a take tekme pa še ne,''. In ko je že vse kazalo da je repertoar nenavadnosti izčrpan, je delegat skrajšal tekmo za dobri dve minuti. Seveda, ko je bila ekipa Moravskih Toplic v protinapadu. A poraz na dekletih zagotovo ni pustil posledic in z mislimi jih je večina že na sobotni tekmi interlige z slovaško Novo Dubnico.

Aleš Zadravec, trener Moravskih Toplic: "Od same tekme v začetku nisem pričakoval več kot boleč poraz, saj smo v tekmo proti pomaleno – izkušeni ekipi Zeline odšli zdesetkani in sicer kar s štirimi standardnimi igralkami prve enajsterice. Vendar so me kljub vsemu varovanke znova pozitivno presenetile in pokazale svoje znanje, borbenost, odgovornost in timsko igro. Da vedo tudi z dvema igralkama manj odigrati oz. parirati ekipi s šestnajstimi igralkami, so pokazale v prvi četrtini, v kateri so popolnoma diktirale tempo in lepo igro kronale z vodilnim zadetkom. Če položim roko na srce, lahko le povem, da zdajšnji ekipi manjka le kondicijska pripravljenost, zaradi katere so kasneje prejele izenačujoči zadetek in tako odšle na počitek z izenačenim rezultatom. Vendar se niso pustile zmesti in še naprej po svojih najboljših močeh enačile moči na igrišču, kjer lahko izpostavimo mlado Smodiševo. Seštevek zaporednih dogodkov, katerih rajši ne bi komentiral, je pripeljalo do zadetka za vodstvo in na koncu tudi končnega rezultata domače ekipe. Da se rezultat do konca ni več spremenil je zaslužna razpoložena vratarka Moravskih Toplic Aleksandra Dervarič. Če potegnem črto in odštejem že znano kuhinjo, moram povedati, da sem z prikazano igro svojih igralk zadovoljen ter s številčnejšo udeležbo na prihajajočem EP na Dunaju po tihem upam na igranje finala."

V sobotnem sporedu bi morala biti še mladinska tekma med Triglavom in Moravskimi Toplicami. Pa zaradi napak v komuniciranju (v Moravskih Toplicah so pozabili Tekmovalni komisiji javiti spremembo igralnega časa) tekma ni bila odigrana.

Prihajajoči vikend bo spet obilica hokejskega dogajanja. Sobotni program v Lipovcih bodo popolnili 10-letniki in mladinci, že od 10.00 ure naprej, pa vse do 19.00 ure pa bo zanimivo hokejsko dogajanje. HK Lipovci je za zaključek mladinskega tekmovanja pripravil družabne hokejske igre v katere bodo vključeni tudi starši. Tekmovale bodo namreč trojke v sestavi 1 starš, 1 član ali članica iz kluba in 1 otrok iz selekcije U10 ali U14. ''Tekme'' bodo na teniških igriščih, zarisanih na umetni travi, s finalom nekje okrog 19.00 ure. Domiselno. Medtem bodo ob 14.30 v Moravskih Toplicah gostovale Slovakinje, naslednji dan (nedelja), pa se bodo za točke domačega prvenstva pomerile članice ter določile letošnje zmagovalke. Nedelja bo dala še en zanimiv dogodek. S hrvaškimi mladinci, ki se pripravljajo za evropsko prvenstvo se bodo v okviru priprav udarili naši vrstniki in z tem poskušali dokazati, da se tudi v Sloveniji igra dober mladinski hokej. Tekmi bosta ob 11.00 uri in ob 14.00 uri v Moravskih Toplicah. Vredno ogleda.

U14, Lipovci
Moravske Toplice : Triglav Predanovci 3.6 (0:3)
Strelci za M.Toplice: Filip Bencik 2 in Niko Gjergek.
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 4, Mitja Dšuban in Tilen Podlunšek.

Lipovci : Triglav Predanovci 0:9 (0:5)
Strelci za Triglav: Alan Nemec 3, Nejc Potokar 4 in Žan Zrinski.

Moravske Toplice : Lipovci 3:4 (2:2)
Strelca za M.Toplice: Niko Gjergjek in Filip Bencik 2.
Strelca za Lipovce: Luka Vegič 3 in Blaž Toplak.

U-18
Triglav Predanovciu : Moravske Toplice - ni odigrano

Članice, Hr-slo liga, Zagreb
Zelina : Moravske Toplice 2:1 (1:1)
Strelka za M.Toplice: Tanja Könye.

(jč)

Misel dneva
"Še ni bilo prevarano upanje, ki si ga je bil izbral človek za posodo svojega življenja; nihče ga ne more prevarati, tudi ne smrt." Ivan Cankar