Aktualno

Lipovcem nova zvezdica

Pa ga imamo. Novega prvaka v hokeju na travi namreč, ki pa je po pričakovanju isti kot skoraj vsa leta odkar je prvenstvo Slovenije tudi državno prvenstvo. A prvaka je dala zadnja tekma hokejskega vikenda.

Za uvod so igralke Moravskih Toplic odpotovale novinkam v interligi, avstrijski ekipi Mödling in se v predmestju Dunaja pokazale kot nič kaj prijetne gostje, saj so domačinkam dodobra napolnile mrežo.

Naše igralke so na gostovanje odpotovale kar brez treh igralk iz prvega moštva (Rituper, Gomboc in Črnko) in v tekmo šle z precejšnjo mero negotovosti, saj so se doslej z Avstrijkami pomerile zgolj v dvorani. A že prve minute so pokazale kdo je gospodar na igrišču. Igralke Moravskih Toplic so bile boljše v prav vseh elementih igre, odlikovala pa jih je predvsem dobra kombinatorika in hiter prenos igre na nasprotnikovo sredino. Tokrat so se v dobri luči pokazale prav vse igralke in videti je, da so že lačne tekem evropskega pokala.

Kot uvod v tekmo članov Triglava in Lipovcev so se v športnem parku Triglav pomerili štirinajst letniki. Tudi tu smo že pred koncem dobili prvake. Igralci Triglava so doslej igrali prepričljivo in povsem zasluženo serijsko zmagovali. To pa tokrat ni uspelo njihovim vzornikom, ki so v članski tekmi z Lipovci bili poraženi. Pred tekmo so bile odprte še vse opcije. Triglav bi z zmago lahko prišel na drugo mesto, obenem pa bi se ob takem razpletu in ob  morebitnem  visokem porazu Lipovcev z Moravskimi Toplicami slednji postavili celo na prvo mesto. A to so za igralce Lipovcev bili računi brez krčmarja. V napeti in na trenutke živčni tekmi z ogromno komentiranja igralcev sodniških odločitev (obeh ekip) sta sodnika pokazala tri zelene kartone (minuta izklučitve), tri rumene (izklučitev od dveh minut naprej) in en rdeč karton (Uroš Balažic, Lipovci) zaradi prekrška s hrbta. Na koncu je vseeno rezultat ustrezal dogodkom na igrišču in igralci Lipovcev so se lahko že pred koncem prvenstva veselili nove zvezdice. Povsem zasluženo.

Prihajajoči vikend bo spet ponudil tekme nižjih selekcij, tako v soboto kot nedeljo. Članice Moravskih Toplic bi naj v soboto odigrale preloženo tekmo z Zelino (dogovori so v teku) v nedeljo pa naj bi bil medsebojni obračun, ki bo odločil katera ekipa je najboljša v Sloveniji.

U14, Predanovci

Lipovci : Moravske Toplice 3:2 (0:2)
Strelec za Lipovce: Luka Vegič 3.
trelca za M.Toplice: Gregor Trplan in Filip Bencik.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 0:11 (0:6)
Strelci za Triglav: Alan Nemec 2, Mitja Dšuban 6, Nejc Potokar, Žan Zrinski in Tine Podlunšek.

Triglav Predanovci : Lipovci 7:1 (3:1)
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 3, Alan Nemec, Mitja Dšuban 2 in Žan Zrinski.
Strelec za Lipovce: Luka Vegič.

Članice, Interliga, Mödling (A)

Mödling (A) : Moravske Toplice 1:9 (0:6)
Strelke za M.Toplice: Mateja Grah 2, Tanja Könye 2, Petra Dervarič 2, Sanja Kropec in Alja Mesarič 2.

Člani, DP, Predanovci

Triglav Predanovci : Lipovci 4:7 (2:4)
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 2, Tadej Horvat in Anže Fujs.
Strelci za Lipovce: Uroš Stanko 2, Martin Mesarič 2, Boštjan Stanko in Robert Mesarič 2

(jč)

Misel dneva
"Malo se naučimo iz zmage, mnogo iz poraza." Japonski pregovor