Aktualno

Vse je spominjalo na vodni hokej

Za minuli vikend lahko brez pretiravanja trdimo, da je na skoraj vse članske tekme odločilno vplivalo vreme. Ne le vplivalo, če bi Bratislava bila bližje Prekmurju bi zagotovo našli nove termine za odigranje srečanj, pa čeprav je urnik do sredine junija zelo izpopolnjen. A pojdimo po vrsti.

Še enkrat več so za napet hokejski vikend najprej poskrbeli hokejski naraščajniki. Tokrat desetletniki.

Po prepričljivi zmagi Moravskih Toplic nad Triglavom so slednji že v naslednji tekmi dobro namučili Lipovce, ki so zmagali zgolj za zadetek. Zatem pa so pravo poslastico ponudili mladi naraščajniki Lipovcev in Moravskih Toplic. Prvi so polčas dobili za tri zadetke, a so naraščajniki Moravskih Toplic začeli zadevati v drugem delu in v zadnjih sekundah tekme zadeli za zmagovitih 4:3 in že postali prvaki. Tako kot pri deset letnikih Moravske Toplice so v mladinski konkurenci suvereni igralci Triglava, ki dobesedno meljejo vse nasprotnike pred sabo in imajo že prav tako neulovljivo prednost v prvenstvu.

Članice Moravskih Toplic so svojo tekmo z Zelino preložile za dva tedna. Žal bo to srečanje imelo le prestižni značaj, saj je prejšnji vikend ekipa Zrinjevca premagala ekipo Mladosti in s tem naredila za Moravske Toplice neulovljivo prednost. Tako je že sedaj znano, da bodo igralke Moravskih Toplic v hrvaško - slovenski ligi osvojile tretje mesto.  Prave plavalne podvige za odigranje treh tekem so morali prikazati člani Lipovcev in Moravskih Toplic, da so lahko odigrali te tekme. Tako od pričakovanega veselja, da bodo igrali na novem igrišču v Šenkvicah ni ostalo skoraj nič. Igralo se je v nemogočih razmerah, saj sta zaradi obilnega deževja bili obe igrišči praktično pod vodo. Ni bilo ne pravih podaj, ne strelov na gol in brez pretiravanja lahko povemo, da se je igralo v povsem neregularnih razmerah. A pogoji za igranje bodo počasi pozabljeni rezultat pa bo ostal zapisan za anale. Izjema je le prva tekma Moravskih Toplic, ki so skoraj celo srečanje odigrali brez dežja. Moravske Toplice so gostovale z pomlajeno ekipo in rezultat niti ne preseneča. Če odličnemu zadetku Grege Domjana dodamo še neizkoriščen kazenski strel Petra Frasa in nekaj neizkoriščenih lepih priložnosti moramo priznati, da kaj več niti ni bilo za pričakovati. V ekipo so prvič vključili obetavnega Gregora Trplana, ki je zaslužen za priborjeni kazenski strel.

Prihajajoči vikend bodo najprej članice Moravskih Toplic v boju za točke interlige v soboto ob 15:15 gostovale pri novincu v ligi, avstrijski ekipi Mödling, ki je v neposredni bližini Wienner Neudorfa, kamor naše igralke hodijo večkrat letno. V nedeljo popoldan pa se bodo pomerili igralci U14, kar bo uvod v člansko srečanje domačega prvenstva  med Triglavom Predanovci in Lipovci ob 17.30 v športnem parku Triglav v Predanovcih.

U10, Predanovci

Triglav Predanovci : Moravske Toplice 0:9 (0:5)
Strelci za M.Toplice: Nikola Prelič 4, Danaja Škrilec 3 in Laura Schmidlechner 2.

Lipovci : Triglav Predanovci 2:1 (1:0)
Strelca za Lipovce: Lucija Toplak in Alen Maučec.
Strelec za Triglav: David Car.

Moravske Toplice : Lipovci 4:3 (0:3)
Strelca za M.Toplice: Nikola Prelič 3 in Laura Schmidlechner.
Strelki za Lipovce: Laura Maučec 2 in Lucija Toplak.

Mladinci, Predanovci

Triglav Predanovci : Lipovci 10:1 (5:1)
Strelci za Triglav: Tadej Horvat 4, Anže Fujs 4 in Tadej Mikola 2.

Članice, Hr-slo liga

Zelina : Moravske Toplice - preloženo

Člani, Interliga, Bratislava

Rača (Svk) : Moravske Toplice 9:1 (5:0)
Strelec za M.Toplice: Grega Domjan.

Šenkvice (Svk) : Lipovci 0:0

Šenkvice (Svk) : Moravske Toplice 0:0

Rača (Svk) : Lipovci 0:0

(jč)

Misel dneva
"Ko padeš v vodo, se nase jezi, ne na potok." Korejski pregovor