Aktualno

Mali derbi brez zmagovalca

Da je hokejska sezona res na vrhuncu potrjuje dejstvo, da se preko vikenda različne selekcije kar menjavajo na igriščih. Že tradicionalno se v sobotnih terminih najprej pomerijo tekmovalci nižjih selekcij, nedeljski termini pa so rezervirani za člane in članice.

Prav slednje so minuli vikend imele težko preizkušnjo, saj so se igralke Moravskih Toplic v domačem športnem parku Terme 3000 pomerile z slovaško Račo, ki bo v začetku junija prav tako kot naše prvakinje udeleženka evropskega turnirja na Dunaju. Gostje so kljub

mladosti naše igralke presenetile z hitro igro, a ta ni bila tako kombinatorna kot pri igralkah Moravskih Toplic, več pa je bilo tudi neizsiljenih napak. V takem stanju so naše igralke prihajale lažje do nasprotnikovega strelnega polkroga in plod tega je bil vodilni zadetek Danijele Gomboc iz predhodno izvedenega kratkega kota. Do polčasa smo videli še mojstrovino Petre Dervarič, ki je žogo po podaji Tanje Könye z hitrim tekom pripeljala v položaj za strel, ki je končal v stičišču prečnika in vratnice. Do polčasa so gostje razliko zmanjšale na gol, kar pa ni zmedlo naših igralk, ki so v drugem delu srečanja spet bile več pri žogici. Plod tega je bila odlično izvedena akcija v kateri so sodelovale Grahova, Dervaričeva in Könye, ki je podala Lari Črnko za njen prvi interligaški gol. Do konca srečanja ni uspelo zadeti več nobeni od ekip, čemur sta pripomogli tudi obe odlični vratarki.

Tokratni vikend je bilo na domači hokejski sceni moč videti še mali hokejski derbi med člani Moravskih Toplic in Triglavom. Obe ekipi sta sicer bili nepopolni, saj so pri Triglavu manjkali odlični Tadej Mikola, Sebastjan Černel in Tomaž Panker, pri domačinih pa povratnik Danilo Ciz in Matej Kelemen, a zaradi tega tekma ni bila nič manj zanimiva. V srečanju, ki je za obe ekipi bilo velikega pomena, saj drugo uvrščena ekipa prihodnje leto lahko sodeluje v evropskem pokalu, je bilo čutiti precej živčnosti in prav to je bil tudi razlog, da se nismo nagledali preveč lepega hokeja. Morda je izjema prva četrtina, v kateri so domačini prevladovali na igrišču in premoč kronali z zadetkom Kardoša. Že v drugi četrtini so gostje vzpostavili ravnotežje na igrišču in na trenutke bili boljši nasprotnik. To so kronali najprej z zadetkom Godine, v 29. minuti pa je za vodstvo Triglava zadel še Serec in s tem za izid polčasa: Moravske Toplice 1, Triglav Predanovci 2. V drugem delu sta se ekipi izmenjevali v prevladi na igrišču, nobena ekipa pa ni zadela vse do 59. minute, ko je Domjan podal močno in natančno žogo v strelni polkrog, izkušeni Zoran Zrim pa ji je spremenil smer in presenetil vratarja Zorka, ki je v vratih zamenjal še enega povratnika Simona Domjana. To pa je bil tudi zadnji zadetek na tekmi, za katero je neodločen izid tudi najbolj pravičen.

Prihajajoči vikend bodo naraščajniki Triglava najprej gostili vrstnike iz zagrebške Mladosti, sobotno popoldne pa bo rezervirano za tekme 10-letnikov in mladincev. V nedeljo pa bodo najprej igralke Moravskih Toplic gostile nasprotnice iz hrvaške Zeline (ob 10.00 uri), že v ranih jutranjih urah pa bodo na pot proti Bratislavi odpotovali hokejisti Lipovec in Moravskih Toplic. V športnem parku Pavel Rosa jih čakata ekipi Šenkvice in Rača.

U-14, Moravske Toplice

Moravske Toplice : Lipovci 3:6 (2:3)
Strelci za M.Toplice: Filip Bencik 3.
Strelci za Lipovce: Luka Vegič 4, Blaž Mujdrica in Ana Vegič.

Triglav Predanovci : Lipovci 4:4 (2:3)
Strelci za T. Predanovci: Luka Vegič 2, Ana Vegič in Blaž Berden.
Strelca za T. Predanovci: Nejc Potokar 2 in Mitja Dšuban 2.

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 0:8 (0:5)
Strelci za Triglav: Nejc Potokar 6 in Alan Nemec 2.

Članice, interliga

Moravske Toplice : Rača (Svk) 3:1 (2:1)
Strelke za M. Toplice: Danijela Gomboc, Petra Dervarič in Lara Črnko.

Člani, DP

Moravske Toplice : Triglav Predanovci 2:2 (1:2)
Strelca za M.Toplice: Simon Kardoš in Zoran Zrim.
Strelca za Triglav: Domen Godina in Domen Serec.

(jč)

Misel dneva
"Človek se prebija, dokler je mlad. Kasneje pazi, da se mladi ne prebijajo."